18 Martie 2023 publicat în Lifestyle 18 share-uri

Numeroase diete la modă și programe de slăbit, mai mult sau mai puțin eficiente, promit o scădere în greutate rapidă și ușoară. Cu toate acestea, rețeta de succes rămâne o dietă sănătoasă și echilibrată, săracă în calorii, combinată cu o activitate fizică adecvată. Urmează cei trei pași din materialul următor și vei avea rezultatele mult așteptate în cel mai scurt timp.

Ține cont de câte calorii consumi zilnic

Dacă optezi pentru un plan de alimentație cu conținut scăzut de carbohidrați, nu este necesar să numeri caloriile la sânge, atâta timp cât consumi proteine, grăsimi și anumite legume. Dacă sesizezi că nu pierzi în greutate atât cât ți-ai propus, ar fi totuși bine să numeri caloriile pentru a vedea dacă aceasta este cauza.

Dacă optezi pentru un regim cu deficit caloric pentru a pierde în greutate, poți utiliza un calculator online sau poți apela la un nutriționist pentru a estima necesarul de calorii. Deficitul caloric presupune să arzi mai multe calorii decât consumi într-o zi. Pentru majoritatea oamenilor, un deficit de 500 de calorii pe zi este suficient pentru pierderea în greutate și este puțin probabil să afecteze în mod semnificativ nivelul de foame sau de energie.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ghid pentru alegerea mobilierului interior Caria dentară – ce este și cum se tratează Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară

Pentru a crea acest deficit, trebuie să știi de câte calorii ai nevoie tu, personal, pentru întreținerea funcțiilor corpului. Reține că o dietă cu prea puține calorii poate fi periculoasă și nu foarte eficientă pentru pierderea în greutate, de aceea este mai bine să apelezi în primă fază la ajutorul unui nutriționist pentru a afla informațiile care stau la baza unui regim alimentar corect.

Include mișcarea în rutina ta zilnică

Exercițiile fizice, deși nu sunt un factor determinant pentru a pierde în greutate, te pot ajuta să slăbești mai repede. Exercițiile cu greutăți au rezultate deosebit de bune în această privință. Ridicând greutăți vei arde calorii și vei preveni încetinirea metabolismului, care este un efect secundar comun al pierderii în greutate.

Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

Încearcă includerea unui antrenament de forță în programul tău de trei până la patru ori pe săptămână. Acest tip de antrenament sculptează frumos corpul și va distribui alfel greutatea lui, astfel încât poți părea mai slabă chiar dacă ai rămas cu aceleași kilograme. Dacă nu te-ai mai antrenat până acum într-o sală de sport, un trainer îți va fi de un real ajutor, mai ales că trebuie să înveți cum se fac astfel de exerciții, adăugând progresiv kilograme la aparatura de fitness.

Dar înainte de toate, asigură-te că sănătatea ta îți permite să faci efort fizic regulat. Dacă ridicarea greutăților nu este o opțiune pentru tine, efectuarea unor antrenamente cardio, cum ar fi mersul pe jos, joggingul, mersul cu bicicleta sau înotul sunt de asemenea benefice pentru pierderea în greutate și starea generală de sănătate.

6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta

Mănâncă proteine, grăsimi și legume

Încearcă să incluzi o varietate de alimente la fiecare masă. Pentru a avea o dietă echilibrată și pentru a pierde în greutate, mesele tale ar trebui să includă o sursă de proteine, surse de grăsime, legume și o mică parte de carbohidrați complecși, cum ar fi cerealele integrale. Consumul de proteine ​​este esențial pentru a-ți păstra sănătatea și masa musculară în timp ce pierzi în greutate. Exemple de surse de proteine ​​sănătoase sunt carne de vită, pui, porc și miel, pește, ouă, fasole sau tofu.

În ce privește legumele, acestea sunt pline de nutrienți și poți consuma cantități destul de mari fără a crește considerabil caloriile și carbohidrații. Toate legumele sunt hrănitoare și sănătoase, dar unele dintre ele, cum ar fi cartofii, cartofii dulci și porumbul, au un conținut mare de carbohidrați. Totodată, indiferent de dieta pe care o urmezi, corpul tău va avea nevoie de grăsimi sănătoase. Uleiul de măsline și uleiul de avocado sunt alegeri excelente pentru a le include în planul tău alimentar. Nucile, semințele, măslinele și avocado sunt, de asemenea, adaosuri delicioase și sănătoase. Alte grăsimi, cum ar fi untul și uleiul de cocos, ar trebui folosite cu moderație, datorită conținutului lor mai mare de grăsimi saturate.

adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Pentru a pierde în greutate și a nu acumula din nou kilogramele date jos, trebuie să faci schimbări permanente în stilul tău de viață și în rutina ta zilnică de îngrijire a sănătății. Dar nu-ți face griji! Toate acestea vor deveni o obișnuință odată cu trecerea timpului.

Sursa foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri