14 Martie 2023 publicat în Lifestyle 36 share-uri

Împachetarea lucrurilor de care ai nevoie pentru o excursie de alpinism necesită o atenție deosebită și planificare în avans, pentru a te asigura că ai toate echipamentele și accesoriile necesare.

Gândește-te ce s-ar întâmpla să ajungi la poalele muntelui și să nu dispui de încălțămintea potrivită ca să poți urca. Riști să îți pui în pericol sănătatea, deoarece o pereche de încălțăminte necorespunzătoare îți poate provoca luxații. De altfel, poate că vremea nu va fi tocmai prielnică și dacă nu ai luat cu tine o pelerină, nu-ți vei putea continua expediția.

Iată, în acest articol, câteva elemente cheie de luat în considerare atunci când îți faci bagajul pentru următoarea aventură pe munte.

Îmbrăcăminte

Împachetează haine care pot fi adăugate sau eliminate pe măsură ce vremea se schimbă. Un strat de bază din material ușor și respirabil, cum ar fi o bluză de corp din poliester sau lână merinos, este ideal atunci când transpiri. Un strat intermediar de lână va acționa ca o izolație și îți va ține de cald, iar un strat exterior impermeabil și rezistent la vânt este esențial pentru protecție.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

Nu uita, de asemenea, nici de o căciulă sau o șapcă blitzing, ca să nu-ți fie frig la cap și să nu te uzi în caz de condiții meteo neprielnice.

Încălțăminte

Încălțămintea de drumeție de bună calitate, care oferă susținere și confort sau pantofii de alpinism sunt, și ei, necesari pentru o urcare cât mai ușoară. Asigură-te că probezi ghetele de alpinism înainte de călătorie, ca să vezi cât de bine te simți în ele.

Cort și sac de dormit

Dacă nu există o cabană la care să poți înnopta, e necesar să ai la tine și echipament pentru dormit, adică un cort și un sac. Cu cât sunt mai de calitate, cu atât vei fi mai protejat și vei putea să te odihnești mai bine, ca a doua zi să o iei din nou la pas.

Poți găsi astfel de echipamente în magazinele cu articole sportive. Dacă nu știi ce să alegi, poți cere oricând părerea unui angajat. El va ști ce să-ți recomande pentru drumeția ta.

Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Alimente și băuturi

Împachetează suficientă hrană și apă pentru toată durata călătoriei, plus ceva extra, în caz de urgență. Gustările și mesele îți vor oferi energia de care ai nevoie, iar apa e absolut necesară pentru a te hidrata. Poți opta și pentru un recipient cu sistem de filtrare sau purificare a apei, pentru a te putea aproviziona cu apă potabilă de la izvoarele din drum.

Echipament de alpinism

În funcție de tipul de urcare și gradul de experiență, e posibil să ai nevoie de ham, cască, carabine, chingi, trageri rapide și alte unelte specifice alpinismului. Asigură-te că ai toate obiectele necesare înainte de plecare.

Kit de prim ajutor

Un kit de prim ajutor ar trebui să includă elemente precum bandaje, alcool sanitar, servețele antibacteriene, analgezice și câteva medicamente uzuale de care ai putea avea nevoie.

Caria dentară – ce este și cum se tratează Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

Hărți, busolă și GPS

Este important să ai instrumente de navigație, în caz că te rătăcești sau dacă vei ajunge într-o zonă din care lipsesc indicatoarele. O hartă cu trasee, busolă sau GPS te pot ajuta să-ți găsești drumul înapoi către ruta principală și către ceilalți drumeți.

Urcatul pe munte este, poate, una dintre cele mai frumoase experiențe. Te vei bucura de priveliști și locuri minunate, dar și de un traseu ce te va pune la încercare. Înainte de plecare este, totuși, esențial să știi de ce vei avea nevoie și să împachetezi toate aceste lucruri. Fii sigur că ai îmbrăcămintea și încălțămintea necesare, că iei la tine un cort pentru dormit și că ai la tine o trusă de prim ajutor.

sursă foto: unsplash.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri