Diane de Potiers, una dintre cele mai frumoase femei ale lumii si ale istoriei, nascuta in 1499, era o femeie a contrastelor. Era o femeie pacatoasa si cu toate era zeita urcata pe un piedestal de veneratie si admiratie. Era o vaduva puritana care isi respecta si onoreaza doliul si cu toate acestea accepta cu usurinta sa fie amanta unui alt barbat. Era puternica si totusi sensibila, vulnerabila. Era iubita si adorata, insa nu putini erau cei care o urau de moarte.

Regele o venera pe tacute pe Diane, o admira, ii purta un respect deosebit celei care era femeia vietii lui. Cu toate acestea si-a facut datoria de rege si s-a casatorit cu Caterina de Medici. Cat de usor sau greu a fost pentru perechea de miri Caterina si Henri, in varsta de 14 ani, sa se intalneasca pentru prima oara in ziua casatoriei in prezenta a 20 de curteni, printre care si Diane de Poitiers? Nu conta, asa cereau vremurile. Datoria si obligatiile statutului erau mai presus de toate.

Henri era chipes, inalt, cu o constructie atletica, superficial spun multi, insa extrem de indragostit. La 35 de ani, Diane devine amanta regelui in varsta de 16 ani. S-ar putea sa fi inceput ca un act calculat si gandit, nu stim, dar legatura dintre cei doi s-a transformat intr-o legatura pe viata de pasiune si loialitate. In ciuda diferentei de varsta, Diane si-a pastrat frumusetea. In ciuda diferentei de varsta, regele continua sa o iubeasca si sa o venereze, iar fructul iubirii celor doi este Diane, ducesa de Angoulême (1538-1619).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari

Diane avea un intelect rafinat si o perspicacitate politica iesita din comun incat regele insusi avea incredere in ea si o desemna sa-i intocmeasca documentele oficiale. Documentele erau uneori semnate cu HenriDiana. Se spunea despre ea ca era “mintea” din spatele tronului. Diane a aranjat chiar casatoria dintre fiul acestuia Francis si Mary, Regina Scotiei. Gratie inteligentei si abilitatilor sale politice, gratie ajutorului nepretios pe care il acorda regelui in afacerile de stat, gratie capacitatii sale de a gestiona intrigile curtii, este admirata, respectata, invidiata, dusmanita, tolerata si in cele din urma... acceptata. Chiar si de catre Caterina de Medici, sotia amantului sau regal. Oricat de ciudat ar parea, unele dintre interesele comune ale celor doua femei puternice, amanta si sotie, coincideau. Pentru o foarte lunga perioada de timp, Diane de Poitiers si Caterina de Medici s-au tolerat reciproc si si-au inteles ambitiile. Diane este desemnata in mod oficial sa se ocupe de educatia copiilor Caterinei si ai lui Henric, influenta sa asupra familiei regale si a intregii curti franceze devenind covarsitoare.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri