Diane de Potiers, una dintre cele mai frumoase femei ale lumii si ale istoriei, nascuta in 1499, era o femeie a contrastelor. Era o femeie pacatoasa si cu toate era zeita urcata pe un piedestal de veneratie si admiratie. Era o vaduva puritana care isi respecta si onoreaza doliul si cu toate acestea accepta cu usurinta sa fie amanta unui alt barbat. Era puternica si totusi sensibila, vulnerabila. Era iubita si adorata, insa nu putini erau cei care o urau de moarte.

Este inutila incercarea de a o absolvi pe Diane de Potiers de vina de a fi fost amanta pentru ca vina ii apartine. Diane fost amanta unui rege, Henric al II-lea. Este inutil sa luam apararea actiunilor sale si sa le punem drept motiv al lacomiei sale. Diane era o femeie deosebit de ambitioasa, era dornica sa acumuleze cat mai multe bogatii. La fel de inutil ar fi sa negam sprijinul pe care Diane l-a acordat regelui in persecutiile sale religioase. Diane avea puterea de a-i persecuta pe protestanti. Diane a fost femeia pe care timpurile in care a trait au cerut-o si format-o. Povestea acestei femei frumoase, cultivate, inteligente si influente nu este insa una esentialmente fascinanta. Cu adevarat fascinanta este chiar Diane de Poitiers. Ea, Diane de Poitiers (personalitatea sa, felul sau de a fi suprins in contextul unei epoci) este adevarata poveste. Vom vedea de ce...

Diane de Potiers, una dintre cele mai frumoase femei ale lumii si ale istoriei, nascuta in 1499, era o femeie a contrastelor. Era amabila si buna si cu toate acestea, nu arata niciun pic de mila in persecutiile sale impotriva protestantilor. Era o femeie pacatoasa si cu toate acestea era zeita urcata pe un piedestal de veneratie si admiratie. Era o vaduva puritana care isi respecta doliul si cu toate acestea a acceptat cu usurinta sa fie amanta unui alt barbat. Era puternica si totusi sensibila, vulnerabila. Era iubita si adorata, insa nu putini erau cei care o urau de moarte. Iubea culorile si viata, insa dupa moartea sotului sau, vestimentatia sa se bazeaza exclusiv pe alb si negru. Se preocupa excesiv de propria frumusete, dar refuza sa apeleze la cosmeticile vremii. Se spune ca la nasterea sa, o femeie batrana din satului Saint-Vallier a prezis ca steaua sa se va inalta mai sus chiar decat cea a unei regine. Este doar speculatia unei legende, insa realitatea demonstreaza cat de mult adevar se ascunde in spatele unor cuvinte... Destinul i-a harazit o faima mai mare decat a unei regine.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari

Diane de Potiers, sotia fidela a unui barbat cu 39 de ani mai in varsta...

La varsta de 15 ani, Diane de Poitiers se casatoreste cu un barbat mai in varsta decat ea cu 39 de ani, Louis de Breze, caruia ii va darui doua fiice. La 15 ani, altii s-au preocupat sa-i aranjeze casatoria. Alesul sau era puternic si bogat, vaduv, adus de spate, avand 56 de ani, mai mult decat tatal sau. Insa rangul sotului ii va asigura si mai multa bogatie si putere. Din toate partile, potrivirea parea splendida, perfecta. Cat de usor sau greu a fost pentru Diane ca la varsta adolescentei sa se marite cu un barbat faimos pentru uratenia sa? Nu conta, era in traditia vremurilor. Cei doi impartasea anumite idealuri politice si aveau in comun iubirea pentru echitatie. Impreuna, au avut un mariaj reusit.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri