10 Februarie 2023 publicat în Lifestyle 39 share-uri

Este fascinant să privești iarna drept în ochi și să îi vezi forța brută și reprezentația ei estetică, pare că o lume întreagă încremenită în timp și spațiu se află dincolo de țurțurii transparenți de gheață… Îți prezentăm câteva fotografii ireal de frumoase cu natura iarna, imagini desprinse parcă dintr-un tărâm al gheții unde apa este regina și creează spectacole memorabile.  

Atunci când își intră pe deplin în drepturi, iarna este un anotimp care își are deopotrivă frumusețile și greutățile ei. Se poate transforma chiar atunci când ne așteptăm cel mai puțin într-un tărâm al întinderilor albe, al transparențelor de gheață și al frigului pișcător care îți intră cumva și la suflet, nu doar în oase. Nu degeaba se spune despre el că este un anotimp al dorurilor nesfârșite, el invită la reflecție și întoarcere către sine atunci când ne aflăm în confortul cald al unei locuințe, dar și atunci când privim miracolul alb din jurul nostru sau florile de gheață de pe geam.

Este imposibil să nu te mire spectacolele vizuale spectaculoase care au loc uneori în grădini și pe câmpuri, atunci când apa înghețată de pe vegetație și flori pare că a încremenit natura în timp și spațiu și în gerul aprig al iernii. Uneori chiar îți creează impresia că te afli într-un tărâm ireal al gheții, într-o lume vie, dar înghețată în eternitatea momentului… Mai mult, în anumite zone, fermierii obișnuiesc să pulverizeze apă pe flori sau în pomi fructiferi în timpul nopții sau dimineața pentru ca astfel apa să înghețe și să formeze un strat de gheață protector care să protejeze plantele de gerul aprig și adevărat al iernii. Atunci când va veni dezghețul, florile se vor “trezi” la viață ca și cum nu ar fi simțit niciodată pe propria piele gerul năprasnic.

Mai mulți fotografi profesioniști au surprins măreția și spectacolul dramatic pe care îl pictează uneori iarna în natură în fotografii ce par aproape ireale, cu plante și copacii acoperiți de țurțuri de gheață și zăpadă. Iată așadar câteva imagini de iarnă care surprind spectacolul magic al gheții în natură, un regat de gheață în toată splendoarea lui. Este fascinant să privești iarna drept în ochi și să îi vezi puterea și reprezentația ei estetică.

Imagini spectaculoase de iarnă care surprind viața de sub gheață

Foto: Alaskajade /Shutterstock Foto: unumircea /Shutterstock Foto: Torgado /Shutterstock Foto: Sittichai Sukreep /Shutterstock Foto: Sittichai Sukreep /Shutterstock Foto: Alaskajade /Shutterstock Foto: Sittichai Sukreep /Shutterstock
Foto: MRoald /Shutterstock Foto: Anjo Kan /Shutterstock Foto: Carly Justino /Shutterstock Foto: grandbrothers /Shutterstock Foto: Budimir Jevtic /Shutterstock Foto: Bryan Neuswanger /Shutterstock Foto: VladimirE /Shutterstock Foto: Maxim Khytra /Shutterstock Foto: Astrid Gast /Shutterstock Foto: Astrid Gast /Shutterstock Foto: Rashid Valitov /Shutterstock Foto: Budimir Jevtic /Shutterstock Foto: vermontalm /Shutterstock Foto: Paul Aniszewski /Shutterstock Foto: Kristi Blokhin /Shutterstock

Foto fr si main: Torgado /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri