De multe ori avem tendința de a ne grăbi să cumpărăm pantofi, ghete băieți și fete sau bocanci copii. Dar știți care este cel mai bun moment pentru a începe să vă încălțați copiii? Și ce pantofi să cumpărați pentru copilul dvs. în funcție de vârsta lor?

Beneficiile mersului cu picioarele goale

Numeroase studii științifice au dovedit că copiii desculți sunt mai inteligenți și, mai ales, mai fericiți. Din punctul de vedere al dezvoltării neurologice și al sensibilității tactile, picioarele unui nou-născut sunt mult mai sensibile decât mâinile până la vârsta de opt sau nouă luni.

Prin urmare, în primele câteva luni, picioarele joacă un rol esențial pentru copil:

  • Îl informează pe copil despre lumea din jurul său;
  • Bebelușii își folosesc picioarele pentru a atinge obiectele;
  • Își manipulează picioarele cu mâinile;
  • Își duc picioarele la gură, unde terminațiile nervoase senzoriale sunt cele mai importante.

Prin urmare, încălțarea prea timpurie a bebelușilor îi privează de aceste informații tactile. Percepția poziției și mișcării picioarelor în spațiu joacă, de asemenea, un rol important în dezvoltarea sistemului nervos central al copilului.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte

Pantofi pentru copii pentru primii pași

Este important să îi permitem copilului nostru să meargă desculț cât mai mult posibil. Mersul cu picioarele goale pe toate tipurile de suprafețe ajută la dezvoltarea musculară a bebelușilor.

Desigur, pantofii pentru copii devin necesari atunci când ieșiți pe stradă. Atunci când bebelușii încep să facă primii pași, încălțămintea ideală ar trebui să fie una care să le ofere echilibru și stabilitate, precum și suport și flexibilitate. Puteți opta pentru sandale, teniși, ghete băieți și fete sau bocanci copii de calitate, flexibile. Există foarte multe opțiuni.

Câteva sfaturi pentru alegerea pantofilor pentru copii

  • Picioarele fiecărui copil sunt diferite, așa că primii pantofi, bocanci copii, ghete băieți sau fete ar trebui să fie noi și nu folosiți de un alt copil.
  • Nu cumpărați încălțăminte pentru copii fără să o încercați pe copilul dumneavoastră.
  • Dacă aceștia sunt primii boncanci copii, ghete băieți sau fete, adidași sau sandale pe care îi cumpărați, este de asemenea important să îi încercați înainte de a-i cumpăra. Pentru că mărimile de pantofi diferă de la un producător la altul.
  • Întotdeauna este mai bine pentru copil să încerce pantofii, plimbându-se puțin înainte de a decide să îi cumpărați sau păstrați, în caz că i-ați cumpărat online.
  • Observați mișcările și posturile copilului atunci când merge, pentru a vedea dacă se simte confortabil.

Alegerea pantofilor pentru copiii care merg deja pe jos

Pantoful trebuie să ajungă sub maleolă, osul lateral al gleznei. În cazul unor ghete baieti sau fete sau bocanci copii, acestea trebuie să fie suficient de flexibile pentru a permite mișcarea completă a articulației gleznei.

Atunci când vă decideți să cumpărați pantofi noi, țineți cont de următoarele sfaturi:

  • Talpa pantofului trebuie să fie plată și flexibilă, chiar dacă alegeți bocanci copii sau ghete băieți sau fete.
  • Un pantof confortabil este plat și are foarte puțin toc pentru a promova echilibrul și a proteja picioarele și spatele.
  • Pantofii trebuie să fie suficient de largi în față pentru a permite degetelor de la picioare să se deschidă și să se miște liber.
  • Este recomandat să cumpărați pantofi din materiale naturale care permit transpirația, cum ar fi pielea.
  • Cel mai potrivit pantof este cel care se potrivește și ține bine piciorul și care are șireturi sau velcro la gleznă.
  • Sandalele, ghetele sau balerinii nu sunt recomandate, deoarece aceste tipuri de încălțăminte ies în afară la fiecare pas, forțând degetele de la picioare să facă un efort suplimentar pentru a le ține înăuntru.
  • În ciuda alegerii încălțămintei potrivite, ar trebui să se țină cont de faptul că pantofii și adidașii ar trebui să fie utilizați doar câteva ore pe zi.
  • Este recomandabil să vă asigurați că picioarele copilului dumneavoastră sunt libere acasă. Dar puteți folosi șosete sau papuci antiderapanți.
  • De asemenea, ar trebui să încercați încălțămintea cu șosete pentru a vă asigura că există un spațiu de 0,5 până la 1,5 centimetri între vârful piciorului și pantof. Pentru a face acest lucru, apăsați vârful pantofului în sus pentru a vedea dacă degetele de la picioare îl ating: dacă da, pantoful este prea mic.
  • Cel mai bun moment pentru a proba pantofii este la sfârșitul zilei, când picioarele copilului sunt mai umflate. Copilul trebuie să stea în picioare, astfel încât greutatea să fie distribuită pe ambele picioare.
  • Nu cumpărați niciodată pantofi prea mari, crezând că copilul dumneavoastră îi va putea folosi mai mult timp. Dacă încălțămintea nu este de mărimea potrivită, aceasta poate schimba modul în care mergeți sau poate crea bășici.

Alte lucruri de știut

Cele mai frecvente afecțiuni cauzate de utilizarea încălțămintei necorespunzătoare variază de la deformarea degetelor de la picioare și a unghiilor de la picioare până la tendinite, dureri la nivelul tălpii piciorului sau veruci cauzate de materialele sintetice.

În timpul perioadei de învățare a mersului, este necesar să efectuați verificări periodice pentru a vă asigura că totul merge bine și, dacă este necesar, să luați măsuri pentru a preveni rănirea genunchilor sau a spatelui copilului dumneavoastră.

Sursa foto: Photo by note thanun on Unsplash


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri