12 Ianuarie 2023 publicat în Lifestyle 45 share-uri

Al doilea cel mai mare oraș din țară ca populație, Iașiul este considerat „capitala spirituală” a României, datorită bogăției sale culturale și istorice. De asemenea, Iași este un important centru economic, cu o industrie diversă, care include producția de mașini, echipamente electrice și electronice, textile și produse chimice.

Orașul are o comunitate diversă și primitoare, cu oameni din toate colțurile țării și din lume, și o viață culturală și artistică activă, de aceea atrage din ce în ce mai multă lume.

Oricare ar fi contextul pentru care vrei să te muți la Iași, citește în continuare și află cele mai importante cinci motive să alegi acest oraș în locul Capitalei.

1. Oportunități de carieră

Piața muncii în Iași este în continuă dezvoltare, așa că vei găsi locuri de muncă în toate domeniile, dar mai ales în cel IT. Foarte multe multinaționale au ales să își deschidă sedii în acest oraș, nu numai în București. De asemenea, sunt foarte multe clădiri de birouri moderne în construcție.

Din punct de vedere al salariilor, poți sta fără griji, deoarece acestea sunt comparabile cu cele din Capitală. În plus, viteza de internet este foarte bună, Iașiul fiind plasat pe locul 15 la nivel internațional din punct de vedere al calității acesteia. Mulți angajatori oferă și pachete de relocare atractive pentru specialiștii care aleg acest oraș pentru un nou început.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău? Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

2. Opțiuni de locuit pentru toate gusturile

Iașiul și satele și orașele apropiate au creat o zonă metropolitană care să susțină dezvoltarea regiunii. Poți găsi destul de ușor chirie Iasi având în vedere opțiunile diverse pe care le oferă piața de imobiliare. Ai de ales să locuiești în ansambluri rezidențiale construite în oraș, case nou construite în apropierea orașului sau apartamente și case mai vechi, dar bine întreținute sau proaspăt renovate.

Acest oraș îți oferă ocazia să-ți alegi casa în funcție de traseul tău cel mai eficient între casă și birou, deoarece piața de imobiliare este bine dezvoltată, cu opțiuni diverse. Mai mult, costul general al vieții în Iași este redus în comparație cu alte orașe precum Cluj sau București.

5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta

3. Oportunități educaționale

Iașiul este un oraș studențesc, ce atrage anual mii de tineri care își doresc să își aprofundeze cunoștințele. Studenții pot alege să urmeze cursurile a cinci facultăți de stat, care se numără printre cele mai prestigioase din țară. Specializările acoperă domenii diverse, de la cele științifice și tehnice, la cele economice și de administrare a afacerilor, de la medicale și umane, la vocaționale și artistice.

De asemenea, în Iași există un ecosistem de organizații și activități educaționale din care părinții le pot alege pe cele potrivite pentru dezvoltarea copiilor în condiții de calitate. Iașiul are peste o sută de grădinițe și școli primare. Copiii pot urma liceul atât la stat, cât și la privat.

5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

4. Viața culturală bogată

Sunt foarte multe locuri superbe pe care merită să le vizitezi în Iași. Ai de ales între Platoul de Aur, unde vei găsi Palatul Culturii, Grădina Botanică, Palas Mall, Mănăstirea Sfinții Trei Ierarhi, dar și Teatrul Național Vasile Alecsandri.

E un oraș în care vei găsi mereu ceva plăcut de făcut sau de experimentat - concursuri, evenimente, festivaluri, workshopuri și multe altele. De asemenea, Iașiul se poate mândri cu o viață de noapte intensă, cu pub-uri și cluburi pentru toate gusturile și buzunarele.

5. Ritm de trai mai liniștit

În Iași, accentul se pune pe relaxare și socializare. Oamenii sunt primitori și mai calzi, ceea ce îți va face acomodarea în oraș mult mai rapidă și plăcută. Vei găsi numeroase spații verzi de care te poți bucura pe deplin, iar în lunile de vară mirosul teilor te va urma pretutindeni.

Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023

Pe lângă oportunitățile educaționale, Iașiul are multe locuri dedicate celor mici și adolescenților, de aceea părinții îl consideră un loc bun pentru a-și crește copiii.

Iașiul face concurență Capitalei sau Clujului când vine vorba de ales un loc nou de a munci, studia sau de a te muta permanent. Acest oraș are o atracție aparte, care trăiește o tinerețe veșnică, dar echilibrată.

Sursa foto: pexels.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri