Vindecare holistică - Ce este și cui i se adresează Terapia Bowen? Interviu cu Ioana Păcuraru, terapeut bowen, psiholog și hipnoterapeut

2 Decembrie 2022 publicat în Lifestyle 234 share-uri

Una dintre terapiile cele mai apreciate pentru vindecarea și energizarea întregului organism este Terapia Bowen, un tratament ce presupune masarea anumitor puncte ale corpului, acțiune ce provoacă impulsuri care duc la vindecarea suferinței din zona respectivă.

Medicina alternativă și tehnicile holistice de vindecare au captat interesul multor români, în ultimii ani. Una dintre terapiile cele mai apreciate pentru vindecarea și energizarea întregului organism este Terapia Bowen, un tratament ce presupune masarea anumitor puncte ale corpului, acțiune ce provoacă impulsuri care duc la vindecarea suferinței din zona respectivă.

Pentru a afla mai multe despre modul în care funcționează Terapia Bowen, cui i se adresează și care este rata de vindecare, am apelat la Ioana Păcuraru, terapeut holistic, psiholog și hipnoterapeut.

Garbo.ro: Bună ziua, Ioana! Mulțumesc pentru faptul că ați acceptat invitația mea de a vă face cunoscut darul de a vindeca oamenii. Aș dori să le împărtășiți cititorilor Garbo.ro câteva informații despre dumneavoastră. De cât timp practicați Terapia Bowen și ce v-a făcut să vă îndreptați către o astfel de carieră?

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum identificăm și accesăm misiunea personală? Theta Healing poate fi soluția! Interviu cu Alexandra Dobraniș L’Oréal România susține excelența în domeniul cercetării și anunță câștigătoarele burselor private L’Oréal – UNESCO ”Pentru Femeile din Știință” Mantre puternice pentru vindecarea sufletească și fizică

Ioana Păcuraru: Terapia Bowen o practic din anul 2007. Am fost în prima serie de cursanți din România. M-am îndreptat către această carieră în urma unui vis care se tot repeta, timp de un an. Vedeam cum oamenii din fața mea se dedublau – o parte erau circuite, o parte corp, iar eu apăsam niște butoane, pentru a întregi cele două părți. Este exact ceea ce fac astăzi.

Garbo.ro: De ce este atât de apreciată Terapia Bowen? Care sunt principiile pe care se bazează?

I.P.: Terapia Bowen este atât de apreciată pentru că este o terapie holistică, non-invazivă, ce lucrează în tot corpul, se adresează întregului organism și lucrează pe merdiane, facilitând tot procesul de autovindecare în corp. Aș putea spune că Terapia Bowen este terapia care trezește doctorul interior al corpului.

Rugăciune de dizolvare (și vindecare) a cordoanelor energetice negative Infiltrațiile cu PRP te scapă de durerile articulare și inițiază mecanisme proprii de vindecare Prima Lună plină a lui 2023 este în Rac (7 ianuarie): De 3X vindecare la început de an: de sine, de emoții, a lanțului familial. Ne rescriem propria poveste de viață!  

Pentru fiecare afecțiune sunt proceduri specifice, astfel că terapeutul Bowen dă drumul fasciei în anumite zone specifice. Terapia Bowen respectă meridianele chinezești.

Garbo.ro: Oricine poate practica Bowen? Există contraindicații?

I.P.: Oricine poate practica Bowen, dacă o face cu sufletul. Nu există contraindicații. Dacă nu dai mesajul fix acolo unde trebuie, nu ajunge mesajul la creier, pentru că pe coloană se produc megaherți care, din momentul activării,aceștia ajung la creier. Iar dacă terapeutul nu dă mesajul unde trebuie, acesta nu va circula, deci vindecare nu va avea loc.

Garbo.ro: Ce suferințe/boli pot fi tratate prin Terapia Bowen?

I.P.: Orice fel de durere în corp - probleme scheleto-musculare și articulare, afecțiuni sau dezechilibre ale organelor interne, dezechilibre emoționale (stres, depresii, sindromul de oboseală cronică).

25 octombrie - Lună Nouă și Eclipsă de Soare în Scorpion - Activări ale destinului, fatalitate și reechilibrări karmice. Noi începuturi și schimbări colosale acolo unde există vindecare!    Luna plină în Berbec – 9 octombrie: Lecția vindecării acceptate! Recomandări astrale de suflet pentru zodia ta în prag de lună plină Campanie umanitară pentru o educatoare din județul Iaşi, mamă a trei copii

Garbo.ro: De câte ședințe este nevoie pentru ca un pacient să vadă îmbunătățiri în ceea ce privește starea sa de sănătate?

I.P.: Chiar de la prima ședință se simte o stare în corp, ea poate fi asemănătoare unei stări de amețeală, o slăbiciune a întregului organism. Acest lucru se întâmplă pentru că s-a dat drumul fasciei din corp. Mai mult, pacientul poate face chiar și febră musculară după sedința de Bowen.

Garbo.ro: Care a fost cel mai complex caz pe care l-ați tratat? Ați folosit și alte tehnici holistice?

I.P.: Fiecare caz este complex în felul său, pentru că, dacă avem 10 oameni cu hernie de disc, înseamnă că sunt 10 cazuri separate și fiecărui corp îi trebuie o procedură specifică, chiar dacă are aceeași afecțiune ca a altor persoane. Aici nu dai medicamente pentru toată lumea, se lucrează pe specificul și individualitatea fiecărui om. În plus, tu, ca terapeut, trebuie să ai o simțire aparte sau o intuiție aparte, ca să știi ce procedură să îi faci persoanei din fața ta.

5 Ceaiuri și suplimente alimentare pentru digestie ușoară Poate că timpul este cel mai bun instrument pentru iertare Terapia Bowen – tehnica neuromusculară care stimulează organismul să se vindece

Garbo.ro: Cum se îmbină practica Bowen cu medicina clasică?

I.P.: Se îmbină foarte bine. Specialiști care cercetează această terapie spun că, atunci când omul ia medicamentație, corpul, practicând terapia Bowen, are abilitatea de a opri în el doar ce îi trebuie din acele substanțe, restul le elimină. Acest lucru îi ajută și pe pacienții oncologici, care fac chimioterapie.

Garbo.ro: Care credeți că este cea mai mare suferință a oamenilor, în general?

I.P.: Stresul, fără doar și poate. Stresul, anxietatea și depresia, iar de aici se îmbolnăvesc toate organele.

Garbo.ro: Ședințele de terapie pot fi făcute ca o metodă de curățare, de prevenție, o dată pe an. De ce credeți că oamenii ajung să caute soluții la problemele lor de sănătate abia după ce acestea s-au instalat sau accentuat?

20 Martie 2023: Dublă ALERTĂ Astrologică! Echinocțiul de Primăvară marchează noi începuturi, iar Soarele în Berbec ne aduce energie tămăduitoare, pasiune și curaj Cum tratăm cancerul cu ajutorul medicinei integrative și soluții din medicina biologică? Medicii români au ocazia să ȋnvețe de la unul din fondatori - medicul elvețian Thomas Rau Tranzitul lui Jupiter în Berbec partea a II-a – 20 decembrie 2022–16 mai 2023 – Ciclul evolutiv jupiterian continuă: Acțiune (fără reacțiune) și manifestarea celor mai profunde dorințe  

I.P.: Eu am oameni care mă caută după 20 de ani, eu fiind terapeut din 1991 și ei mă caută pentru că își amintesc că îi pot face bine. Adevărul este că oamenii lasă sănătatea pe ultimul loc. Mai degrabă își achiziționează o mașină, o casă, lucruri prin casă, lucruri materiale și lasă, astfel, sănătatea pe ultimul loc. Însă, dacă ar face o curățare ca și metodă de prevenție ar fi bine, dar nu putem să forțăm pe nimeni.

Garbo.ro: Ce are nevoie să știe un pacient, înainte de a veni la o ședință Bowen?

I.P.: Are nevoie să își dorească să se vindece. Vin oameni și îmi spun: "Stiți, medical nu știu dacă mă fac bine, că mi-a spus doctorul că nu mă fac bine".

Eu nu mă contrazic cu doctorul, dar dacă vrei să te faci bine, rămâi, dacă nu vrei să te faci bine, pleci! Nu îmi consum energia, timpul și iubirea pe un corp care nu își dorește cu adevărat să fie vindecat. Trebuie să îți dorești să te faci bine!

Horoscop: Top 3 zodii cu Karmă grea în DRAGOSTE – au de învățat lecțiile dureroase ale iubirii Luna Martie 2023 poate fi magică, intrăm într-un nou ciclu! Într-o lună cu Vibrația Universală 1 se reactivează energia începutului și a schimbărilor care pot face diferența Acestea sunt zodiile care găsesc vindecarea și pacea sufletească în Noiembrie 2022

Pasiunile mele eterne sunt scrisul, cititul și comunicarea. Îmi place să mă exprim prin scris la fel de mult cum îmi place să am o discuție reală, autentică cu cineva. Mă bazez pe emoții în orice domeniu aș activa și cred...

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri