In spatele zodiacului se ascund povesti fara de inceput si sfarsit cu zei si oameni, legende cu iz de frumusete si credulitate, credinte religioase umane generate de necunoscute si variabile ale naturii, fapte si viziuni inedite despre geneza si originea anumitor lucruri, ba chiar a universului, iar peste toate acestea un mister de nestrapuns. Te invitam sa descoperi cateva din explicatiile pe care omul altor vremuri le-a desprins referitor la originea zodiilor.

Vechii greci credeau ca Varsatorul il reprezinta de fapt pe tanarul pastor Ganimede rapit de Zeus si adus in Olimp. In Olimp, Ganimede ocupa un loc privilegiat intrucat rolul sau era acela de a le umple paharele zeilor cu nectar, bautura dvina ce le asigura zeitatilor eterna tinerete si vigoare. Pentru ca a ramas atasat intotdeauna de cel care ingrijea de nemurirea sa, Zeus i-a asigurat un loc special pe bolta cereasca. Constelatia este plasata pe cer alaturi de alte constelatii asociate cu semnul vital al apei: constelatia Delfinul, Cetus (un monstru de apa) si Pesti.

Conform unui alt mit, Varsatorul este de fapt Decalion, supravietuitor impreuna cu sotia sa al unei mari inundatii preistorice. Se spune ca inundatia a fost provocata de Zeus pentru a spala pamantul de rautati si de fiintele rele si ca cei doi erau ultimii oameni buni de pe pamant, singurii care meritau crutati. Deucalion este cunoscut ca “Cel care poarta apa” nu doar pentru ca a supravietuit potopului, ci si pentru ca a adus viata unei noi generatii de oameni, mai bune si mai pure. Decalion a fost plasat pe bolta drept recompensa pentru faptul ca, prin salvarea sa, a salvat si "umanizat" rasa umana. In ciuda faptului ca apa este un element predominant in mitologia acestei zodii, Varsatorul este esentialmente un semn de aer.

Pesti - Constelatia Pesti este alcatuita din stele putin stralucitoare dispuse insa sub forma unor cercuri sau inele mici legate intre ele printr-un fir, insa se observa cu dificultate pe bolta cereasca. Aflata la sud de Andromeda, din vremuri de demult, aceasta adunatura de stele a fost asemanata cu forma a doi pesti sau a unuia singur. In mitologia greco-ormana, monstrul Tifon ii urmarea pe Afrodita (zeita frumusetii) si pe fiul sau Eros (zeul iubirii). Pentru a scapa de el si pentru a fi in siguranta, cele doua fiinte nemuritoare au loc forma unor pesti, legandu-si cozile pentru a se asigura ca nu se vor pierde una de cealalta in timpul fugii. Nemuritorii trebuiau insa sa scape nevatamati... Doi pesti au fost atarnati pe arcada cu stele pentru a imortaliza momentul in care Frumusetea si Dragostea si-au gasit salvarea. Nici nu se putea altfel...

Castiga un telefon Samsung Diva. Click aici pentru detalii!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri