In spatele zodiacului se ascund povesti fara de inceput si sfarsit cu zei si oameni, legende cu iz de frumusete si credulitate, credinte religioase umane generate de necunoscute si variabile ale naturii, fapte si viziuni inedite despre geneza si originea anumitor lucruri, ba chiar a universului, iar peste toate acestea un mister de nestrapuns. Te invitam sa descoperi cateva din explicatiile pe care omul altor vremuri le-a desprins referitor la originea zodiilor.

Capricorn – Chiar daca este o constelatie destul de mare, stelele care o formeaza sunt putin vizibile si nu pot fi observate decat in noptile in care cerul este intunecat complet. Explicatia mitologica a semnului zodiacal al Capricornului dateaza de dinainte de greci, de pe vremea babilonienilor. Babilonienii credeau ca semnul astrologic al Capricornului reprezenta imaginea unei zeitati puternice pe nume Ea ce avea trup de peste si cap si trunchi de tap. Se credea ca acesta fiinta traia in apele oceanului, ziua iesind la suprafata pentru a veghea uscatul si noaptea intorcandu-se in ape. Pe pe alta parte, conform mitologiei grecesti, constelatia Capricornului este o reprezentare a zeului Pan, zeu protector al turmelor si al pastorilor, pe jumatate om, pe jumatate animal ce canta divin dintr-un instrument numit syrinx (corespondent al naiului de astazi) si fugarea frumoasele nimfe prin paduri. Grecii credeau ca din amuzament, acelasi Zeus, stapanul suprem al zeilor, a pus acesta imagine pe cer. Conform altor variante mitologice, Capricornul este de fapt Amalthea, capra care l-a hranit in secret cu lapte pe Zeus atunci cand era copil si se afla pe insula Creta. In semn de recunostinta, Zeus a transformat animalul intr-o constelatie.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari

Varsator – Apa aduce viata si o sustine, insa apa o poate distruge intr-o clipita. Prin urmare, forta care determina apa sa cada din ceruri sub forma ploilor era venerata de popoarele antice. In mai multe culturi ale lumii, inclusiv cea babiloniana, cea egipteana sau cea greaca, exista un zeu cunoscut sub numele de “Purtatorul de apa” sau “Cel care varsa apa”. Era deopotriva indragit si temut. Varsatorul este semnul zodiacal asociat constelatiei Varsatorului, constelatie cunoscuta inca de pe vremea babilonienilor si asezata intr-o parte a cerului cunoscuta sub numele de “Apa”. Pentru ca niciuna din stelele care o formeaza nu se remarca in mod deosebit prin stralucire, constelatia Varsatorului poate fi observata cu dificultate.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri