In spatele zodiacului se ascund povesti fara de inceput si sfarsit cu zei si oameni, legende cu iz de frumusete si credulitate, credinte religioase umane generate de necunoscute si variabile ale naturii, fapte si viziuni inedite despre geneza si originea anumitor lucruri, ba chiar a universului, iar peste toate acestea un mister de nestrapuns. Te invitam sa descoperi cateva din explicatiile pe care omul altor vremuri le-a desprins referitor la originea zodiilor.

Rac -Constelatia Racului se afla intre Gemeni si Leu, fiind una dintre cele mai putin vizibile constelatii de pe bolta cereasca intrucat nu este formata din stele mari, stralucitoare. Totusi, constelatia Racului poate fi distinsa uneori cu ochiul liber in noptile senine si mai ales in cele de primavara. Cuvantul Rac isi are originea in grecescul Karkinos si in echivalentul sau latinesc. Cu toate ca miturile legate de constelatia Racului sunt lipsite de stralucirea si grandoarea celorlalte mituri, Racul este primul simbol al zodiacului plasat pe cer de un nemuritor care nu este Zeus si in plus este de gen feminin. In lupta lui Hercule cu monstrul Hydra, Hera, sotia lui Zeus si stapana cerurilor, urandu-l pe acesta si dorindu-i moartea, a trimis un rac pentru a-i distrage atentia. Hercule l-a strivit insa cu piciorul sau. Ca o recompensa pentru jertfa unuia dintre animalele sale indragite, Hera a plasat Racul printre celelalte stele si constelatii.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari

Leu –Semnul zodiacal al Leului isi are etimologia in grecesul “Leon”. Inca din antichitate, constelatia Leului este una dintre cele mai populare constelatii zodiacale, avand o mitologie si o istorie aparte in mai multe culturi ale lumii. Incasii si-o imaginau avand forma unei pume, vechii chinezii credeau despre ea ca reprezinta un cal, iar europenii o asociau imaginii unui Leu. Ca si constelatia Racului, Leul reprezinta monstrul mitologic pe care viteazul Hercule, fiu al lui Zeus si al pamantencei Alcmene, a trebuit sa il infrunte. Poate ca nu intamplator, uciderea Leului distrugator este prima din cele 12 munci teribile carora este supus Hercule. Se spune ca Leul nu putea fi omorat de nicio o arma existenta pe pamant si ca teroriza locuitorii orasului Nemeea (Grecia), insa eroul l-a sugrumat cu mainile goale. Impresionat de fapta eroului, drept amintire, Zeus a hotarat sa imortalizeze aceasta fapta, urcand leul pe harta cerurilor. Spiritul Leului a fost plasat in ceruri, de unde, pentru ca nu mai putea imprastia moartea in jurul sau, a devenit teribil de frumos. Una dintre stelele cele mai frumoase ale acestei constelatii este steaua Regulus.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri