In spatele zodiacului se ascund povesti fara de inceput si sfarsit cu zei si oameni, legende cu iz de frumusete si credulitate, credinte religioase umane generate de necunoscute si variabile ale naturii, fapte si viziuni inedite despre geneza si originea anumitor lucruri, ba chiar a universului, iar peste toate acestea un mister de nestrapuns. Te invitam sa descoperi cateva din explicatiile pe care omul altor vremuri le-a desprins referitor la originea zodiilor.

Taur - Exista doua versiuni mitologice legate de originea semnului Taur. Conform celei dintai, Taurul il reprezenta pe Zeus, patronul zeilor olimpieni. Pentru a o putea seduce pe frumoasa printesa feniciana Europa si a-i castiga iubirea si afectiunea, Zeus s-a deghizat intr-un taur alb, splendid. Se spune ca Europa nu a putut rezista ispitei de a mangaia un animal de o asemenea frumusete si nici nu si-a infranat instinctul de a se urca pe spatele fabulosului animal. In consecinta, zeul a rapit fecioara ducand-o departe, tocmai pe meleagurile insulei Creta. In amintirea aventurii sale amoroase, Zeus a plasat imaginea taurului printre celelalte stele, ca simbol al dragostei, al frumusetii si al puritatii iubirii. In cea de-a doua versiune a legendei, Taurul este de fapt zeita Io transformata de Zeus intr-o frumoasa juninca alba pentru a o proteja de mania sotiei sale, Hera. Denumirea semnului zodiacal Taur provine din grecescul Tauros, iar printre stelele din constelatia Taurului se fac remarcate doua mai mari: Hiades si Pleiade.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari

Gemeni – Cuvantul Gemeni provine din traducerea latineasca a grecescului Didymoi. Castor si Polux erau frati vitregi, ambii fii ai Ledei, cei nascuti din ou, frati ai Elenei din Troia si a frumoasei Clitemnestra. In momentul in care a fost sedusa de Zeus, Leda urma deja sa dea nastere copilului sotului sau. Castor si Polux reprezenta in mitologia greceasca legaturile spirituale si de sange profunde care pot lega pe viata doi oameni, precum si un model al prieteniei si al dragostei fratesti. Cei doi s-au alaturat lui Iason in cautarea Lanii de Aur, devenind argonauti. Dar intr-o zi nefasta Castor a fost ucis intr-o batalie, iar Polux a fost atat de indurerat incat a dorit sa renunte la nemurirea sa, alaturandu-se fratelui sau in moarte. Pentru ca cei doi ii erau foarte dragi lui Zeus, acesta i-a adus pe amandoi pe cer spre a fi de-a pururea impreuna.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri