8 Noiembrie 2022 publicat în Lifestyle 36 share-uri

Odată cu schimbările de temperatură este necesar ca fiecare să facă și schimbări în propria garderobă. Toată lumea se adaptează sezonului rece. Deși am putea crede că moda este o pasiune doar pentru femei, și bărbații sunt din ce în ce mai preocupați de acest domeniu. Fie că este vorba de îmbrăcăminte, fie de încălțăminte, ofertele de pe piață au început să fie din ce în ce mai variate.

Calitatea ia locul cantității, mai ales în ceea ce privește încălțările. În acest sezon, se poartă ghetele pentru barbati de iarna, atât cele clasice, Chelsea, dar și cele cu șireturi sau fermoar. Dacă nu știi cum să alegi perechea potrivită, ai aici câteva sfaturi utile.

Materialul din care sunt confecționate ghetele

Pielea naturală este cel mai bun material din care se fac ghetele. Fie că este întoarsă sau clasică, ea oferă încălțărilor un plus de eleganță. O pereche de ghete de iarnă din piele naturală te poate ține mai mult timp, dacă o îngrijești cum trebuie și o păstrezi corespunzător. Din cele mai vechi timpuri și până în zilele noastre, pielea naturală a fost materialul preferat pentru confecționarea unor astfel de produse. Este rezistentă și aspectuoasă în același timp.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Promenada Mall, Mega Mall si Vulcan Value Center isi asteapta clientii cu surprize si premii de Paste Cum să alegi componente pentru baia ta De ce jantele sunt la fel de importante ca și anvelopele: 3 motive

Ghetele din piele întoarsă sunt și ele căutate și apreciate de către domni. Spre deosebire de pielea naturală, acest material poate fi purtat doar în zilele cu soare. Este indicat să eviți purtarea unor astfel de încălțări pe vreme urâtă, deoarece, atunci când plouă sau când ninge, pielea întoarsă se pătează și riști să nu le mai poți lua în picioare niciodată.

Ghetele din piele ecologică sau sintetice sunt o variantă mai puțin pretențioasă de încălțăminte pentru sezonul rece. De obicei, acest tip de material este întâlnit la ghetele pentru drumeții sau la cele pentru sporturi de iarnă.

Tipuri și stiluri de ghete

Ghetele Chelsea sunt dintre cele mai versatile și foarte ușor de asortat. Le poți purta cu ținute office sau cu pulovere casual și jeans. Acest tip de încălțăminte a luat naștere în epoca victorian, creat de către cizmarul Reginei Victoria, J-Sparkes Hall, pentru ca aceasta să poată merge pe jos. În semn de recunoștință, aceste ghete au fost denumite Chelsea. Specifice acestui tip de încălțăminte sunt bombeul rotund și elasticele din părți. Aceste ghete au fost făcute celebre în anii 50-60 de către membrii trupelor The Rolling Stones și Beatles și astfel au devenit clasice în modă.

Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 Canapea fixă sau extensibilă: cum faci alegerea corectă? 7 motive să alegi îmbrăcăminte second hand și outlet din magazine online și offline

Bocancii au fost, inițal, purtați de militari în America anilor 1870. Ulterior, au devenit încălțări de purtat în viața de zi cu zi. Astăzi, sunt la mare căutare. Pot fi purtați cu ținute casual în sezonul rece.

Dacă vrei, ai putea să ai în garderobă și o pereche de ghete de munte. Nu se știe niciodată când te sună prietenii tăi să faceți o drumeție. Aici trebuie să fii atent să alegi un material impermeabil, care să nu permită pătrunderea apei în interior, dar și o talpă antiderapantă, care să nu alunece. Este indicat să fie o pereche de ghete peste gleznă ca să îți susțină piciorul în timpul drumețiilor.

Atenția la detalii

De fiecare dată când alegi o pereche de ghete, trebuie să ai grijă de câteva aspecte, cum ar fi calitatea materialului sau talpa lor. Să fii atent să nu se poată zgâria ușor, să aibă cusăturile drepte, iar talpa să fie suficient de flexibilă, astfel încât să poți merge lejer și să nu aluneci.

Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Indiferent de ce stil de ghete ai alege, cu șireturi, cu fermoar sau fără, important este cum te simți atunci când le încalți și dacă le poți purta o zi întreagă fără să te doară picioarele.

Sursă foto: Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri