3 Noiembrie 2022 publicat în Lifestyle 21 share-uri

Chiar dacă toamna este abia la jumătate, tot mai multe persoane se gândesc la deschiderea oficială a sezonului de schi și a altor sporturi de iarnă din țara noastră. Sporturile de iarnă îmbină distracția cu mișcarea și reprezintă modalitatea ideală de petrecere a timpului liber în vacanță sau în weekenduri. Să mai menționăm și peisajele încântătoare, desprinse din basme, unde totul este alb?

Dacă întreaga familie adoră să schieze sau dacă este primul an în care veți încerca un sport de iarnă, te invităm să citești în continuare și să afli din ce este compus un echipament de schi.

Este important ca hainele să fie cât mai confortabile. Acest lucru înseamnă să alegi articole vestimentare special realizate pentru sporturi de iarnă. Acestea nu sunt voluminoase, ceea ce permite mișcarea în voie și ajută corpul să își regleze temperatura după necesități. Este important ca pe pârtia de schi să eviți purtarea unor accesorii de tip fular sau eșarfă, care se pot agăța foarte ușor.

Stratul de bază

Secretul pentru a putea purta îmbrăcăminte lejeră este alegerea unui strat de bază format din lenjerie de corp și pantaloni. În ceea ce privește partea inferioară a corpului, chiar dacă vei alege pantaloni de ski calitativi, nu înseamnă că nu ai nevoie și de o altă pereche pe dedesubt, pentru a spori gradul de confort.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos Locuri superbe de vizitat cu cei mici în Dublin, Irlanda, cunoscută ca Insula de Smarald Caius Covrig investește milioane de euro și petrece timpul pe Seven Mile Beach, una dintre cele mai scumpe plaje din lume 

Stratul de bază trebuie să fie mulat pe corp și realizat din materiale cu efect termic, izolant, respirabil și cu uscare rapidă. Recomandarea este să eviți articolele vestimentare din bumbac, deoarece rețin transpirația și se usucă foarte greu. Din stratul de bază fac parte și șosetele de schi, ce îndeplinesc mai multe roluri: confort termic, protecție pentru picioare, în special pentru tibii și aderență în clăpari.

Stratul intermediar

Acesta este format doar dintr-o bluză ce se va purta peste bluza de corp. Acest strat are rol de izolare și păstrare a temperaturii corpului și poate fi din lână (naturală sau sintetică) sau poliester, niciodată bumbac, care reține umezeala.

Stratul exterior al echipamentului de schi

Ultimul strat la echipamentului este format din geacă și pantaloni de schi. Acest ultim strat oferă protecție împotriva temperaturilor scăzute, a ninsorii și vântului. Astfel, materialul din care sunt realizate aceste articole vestimentare trebuie să fie rezistent la apă, la vânt, și să fie respirabil pentru a permite transpirației să se evapore. În acest fel, te vei simți confortabil și vei putea practica în voie sporturile de iarnă preferate.

NOUA INAUGURARE DIN INIMA BUCUREȘTIULUI ESTE UN CAPITOL NOU PENTRU FIECARE DIN NOI 12 sfaturi pentru îngrijirea părului vopsit Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit 

Accesorii pentru echipamentul de schi

Bineînțeles, nu trebuie uitate accesoriile, deoarece au un rol foarte important. Astfel, accesoriile care completează echipamentul de schi sunt:

  • mănușile - impermeabile, care să izoleze termic și să aibă un strat protector în palme;
  • cagula - protejează fața și gâtul de îngheț și permite purtarea confortabilă a căștii;
  • casca de schi - fără ea nu se poate schia în siguranță;
  • ochelarii de schi - sunt recomandați ochelarii cu protecție UV, reflectorizanți, care te feresc nu doar de zăpada orbitoare atunci când este soare, ci și de vânt, zăpadă sau lovituri.

Aceste accesorii trebuie purtate de toată lumea, de la mic la mare, pentru practicarea sporturilor de iarnă în siguranță. Este important ca echipamentul și accesoriile să se potrivească perfect fiecărui membru al familiei, pentru confort sporit și o protecție eficientă.

Incredibila Eclipsă Solară HIBRIDĂ și prima din 2023 (19-20 Aprilie în Berbec): învingem KARMA și plantăm sămânța speranței în sufletul nostru, din care ar putea crește ceva fabulos Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Așadar, dacă plănuiești să mergi la schi iarna aceasta, acordă atenție suplimentară alegerii echipamentului și accesoriilor. Este important ca acestea să fie rezistente și achiziționate dintr-un magazin de profil.

Sursa foto: Song_about_summer /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri