Cat de multa iubire sa cuprinda inima unui om, biet trup pamantean, incat sa sfideze legile vietii, invocand spiritul celui plecat? Cata nebunie? Cata sfidare? Cata luciditate? Doar filozofia unei dureri netarmuite? Numai materialism si spiritism? Doar maretia unei creatii? Poti de fapt comunica cu cei dragi de la marginea unor lumi diferite? Si daca poti nu iti este oare INTERZIS?

Iata cum descrie Ion Luca Caragiale in Epoca castelul: “E un castel tare si totdeodata un templu. Baza lui are forma simetrica a unei cruci; axa-i principala urmeaza o linie perpendiculara pe meridian, asa ca fatada templului priveste drept la rasarit. Mi-ar fi cu neputinta sa fac o descriere completa a acestui locas de inaltare sufleteasca, de mingiiere, de credinta, de rugaciune si inspiratiune. Castelul-templu are doua aripe cu cite un cat si un donjon central, inalt de optsprezece metri. El se ridica mindru in mijlocul unei curti largi, avind la dreapta lui, ca de streaja, niste nuci batrini, iar la stinga, o gradinita de flori tinere, scaldate toata —ziua in lumina soarelui. Castelul-templu are de juri mprejur, la fiecare rind, terase largi,imprejmuite toate cu stilpi scurti de granit, acoperiti cu table de aceeasi piatra,in stil druidic. Fatada e tot de granit cioplit fara lustru. Suindu-te pe terasa de jos, de la picioarele donjonului, dai de intrare. O muche de piatra, lata cam de o palma, desparte vertical dreptin doua intrarea deschisa. Aceasta muche e muchea usii principale: o bucata de granit masiv, grea de citeva mii de kg, care se deschide cu mare usurinta,invârtindu-se alunecos pe o osie de fier ce-i trece prin mijloc.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Bacalaureat 2023. Perioada de înscriere la examen, prelungită cu cinci zile RoboWave, robotul educațional construit de echipa Națională de Robotică a României cu sprijinul companiei Wave Studio, a câștigat două campionate internaționale

Intr-o lume incarcata de materialism, castelul, plin de simboluri, misticism si revelatii este ca o sfidare materiala a imaterialulului si apa vie pentru spiritul celor care tanjesc dupa o altfel de cunoastere. In constructia castelului sacrul si profanul se unesc la nivel armonios, fiecare particica a sa fiind plina de simboluri transcedentale. Nu este pura intamplare ca acest castel are turnuri in numar de 3, pivnite-iarasi in numar de 3 si scari cu 7 trepte, 3 scaune in camera Iuliei (cu 3 picioare), multe forme de triunghi –simboluri ale trinitatii divine, al echilibrului si al armoniei, dar si coordonate ale mintii, trupului si ale spiritului, 3 intrari, aproape la fiecare intrare, in lateral, existand oglinzi paralele – simbol al inconstistentei materiei trupului, al imaterialitatii spiritului si a vastitatii infinitului. 3 si 7 sunt de asemenea numere magice ce inlesnesc patrunderea in lumea spiritelor. In castel se intra printr-o usa mare, grea, din piatra plasatta pe un ax cu diamante in jurul careia usa se roteste cu usurinta (intrarea principala). Deasupra usii este ochiul atotstiutor si atotvazator, ochiul lui Dumnezeu.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri