Castanele sunt unul dintre deliciile toamnei, de care trebuie să profităm. Pe cât sunt de gustoase, pe atât sunt de sănătoase.
Uite cum poți prepara o gustare rapidă, bogată în fibre și vitamine:
Castanele se spală bine și se taie puțin pe mijloc, pentru a se coace la interior, fără a se arde la exterior. Se pun într-o tavă, tapetată cu hârtie de copt și se bagă la cuptor pentru 20-30 de minute, pentru 220 grade Celsius. Se lasă să se răcească, înainte de a fi consumate.
Valori nutriționale pentru un pumn de castane:
Calorii: 206
Carbohidrati: 44,5 g
Proteine: 2,7 g
Grasimi: 1,8 g
Fibre: 4,3 g
Vitamina C: 21,8 g (35% din Doza Zilnica Recomandata)
Vitamina B6: 0,4 mg (21% DZR)
Cupru: 0,4 mg (21% DZR)
Potasiu: 497 mg (14% DZR)
Magneziu: 27,7 mg (7% DZR)
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie