31 August 2022 publicat în Lifestyle 89 share-uri

Pateul de ficat poate fi preparat cu ușurință în casă și poate fi o alternativă mult mai sănătoasă și chiar gustoasă, decât ceea ce găsim în comerț. În special pentru copii, dar nu numai, pateul de ficat alături de roșii proaspete este un deliciu de încercat nu doar vara, ci în orice alt anotimp. 

Ingrediente:

500 de grame de ficat de pasăre

70-75 grame unt

300 ml lapte gras

1 foaie de dafin

1 ceapă

cimbru, sare, piper

o căpățână de usturoi

Mod de preparare:

Ficatul se spală în trei ape, se curăță, se taie în bucăți potrivite și se pune la marinat în lapte, la frigider, împreună cu usturoiul zdrobit. Cepele se taie mărunt și se călesc. După aproximativ 2 ore, ficatul se scoate de la marinat și se adaugă în tigaie, împreună cu ceappa și se mai călesc împreună, timp de câteva minute. Se adaugă laptele în care ficatul a stat la marinat, împreună cu alți doi căței de usturoi, foaia de dafin și condimentele. Se fierb la foc mic, până când zeama scade, iar ficatul are consistența moale.

Se scot foile de dafin și se lasă amestecul la răcit. Se pune în blender împreună cu untul și se mixează totul până când devine o pastă omogenă, fină. Se lasă la frigider pentru a se întări.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

Poftă bună!

Descoperă câte calorii au alimentele pe care le consumi!

https://www.kudika.ro/articol/calorii-alimente/index.html


Pasiunile mele eterne sunt scrisul, cititul și comunicarea. Îmi place să mă exprim prin scris la fel de mult cum îmi place să am o discuție reală, autentică cu cineva. Mă bazez pe emoții în orice domeniu aș activa și cred...

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri