Basmele sunt preferate de mulți dintre copii pentru că transmit idei pe care cei mici le înțeleg și pe care le îndrăgesc. În basme lucrurile nu sunt niciodată foarte complicate, iar în final binele învinge răul. Și pentru că basmele reprezintă o atracție pentru copii, acum există și producători de renume care înglobează teme de basm în gamele lor de încălțăminte copii.

Ce îi atrage pe cei mici la pantofii cu temă de basm?

Copiii sunt atrași de pantofii cu temă de basm în primul rând pentru aspectul oferit. Acești pantofi au, de multe ori, o culoare sau o combinație de culori vii, ceea ce îi face să pară atrăgători pentru copii. De asemenea, e posibil ca unele modele să aibă chiar și o reprezentare a unor personaje sau a unor obiecte din basme.

Pentru copii, personajele din basme sunt cei mai tari supereroi. Ei salvează ținutul din lumea imaginară pe care o descrie basmul. Astfel că, prin purtarea unei perechi de încălțăminte copii cu motive din basm, copiii se asociază cu eroul poveștii, fiind mai aproape de intriga din basm.

Nu în ultimul rând, să nu uităm că anumite obiecte din basme, printre care și încălțămintea, posedă caracteristici supranaturale. Așa că prin purtatea unei perechi de pantofi cu temă de basm copilul se va simți protejat și motivat, fiind astfel mai relaxat și mai încrezător.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Ce basme au incluse în poveste și o pereche de încălțări?

Sunt multe basme care fac referire în conținutul lor la perechi de încălțări. De multe ori, aceste încălțări sunt doar menționate, dar există și situații când încălțămintea are caracteristici supranaturale.

Un prim exemplu este basmul “Motanul încălțat” în care un motan care este lăsat ca moștenire unui tânăr îl ajută pe acesta din urmă să urce pe scara socială. Și cum a făcut toate astea? Cu ajutorul unei perechi de cizme care l-au ajutat în drumul lui prin ținut.

Un alt exemplu este basmul “Cenușăreasa”, care are în centru o pereche de încălțări. Mai exact, Cenușăreasa ajunge să se căsătorească cu fiul regelui datorită unei perechi de pantofi.

Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS!

Și, poate în cel mai faimos basm de pe planetă - “Vrăjitorul din Oz”, eroina poveștii primește cadou o pereche de pantofi de argint. Pantofii de argint s-au dovedit a fi un companion de încredere și fac posibil transportul înapoi acasă al personajului principal al poveștii.

Cum să alegeți perechea potrivită de pantofi pentru copii?

În primul rând trebuie ținut cont de vârsta copilului. Spre exemplu, pentru primul an de viață este indicat ca cel mic să aibă încălțări de tip ghetuță, care să îi susțină glezna, iar închiderea să fie cu șiret sau cu arici. Partea din față a încălțămintei trebuie să fie mai lată, ca să ofere destul spațiu așezării degetelor.

Încălțămintea sport este recomandată copiilor care au împlinit deja vârsta de doi ani și care au glezna solidă. Încălțămintea sport ajută la întărirea musculaturii piciorului. Când copilul a învățat deja să se încalțe singur, se poate opta pentru modele cu închidere velcro ce sunt foarte utile.

15 ani de fashion, lifestyle și o comunitate bine definită se sărbătoresc, în luna aprilie, la Băneasa Shopping City 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare

Mărimea este un aspect foarte important. De obicei, bebelușii au măsura 12, iar la vârsta de 3 ani ajung la măsura 24. De reținut este faptul că începând cu vârsta de 1 an, piciorul copilului crește foarte repede și încălțămintea trebuie schimbată la maxim 5 luni.

În concluzie, este de înțeles atracția copiilor pentru pantofii cu temă de basm. Este posibil ca, purtând o pereche de pantofi cu temă de basm, copilul să se vadă eroul propriei sale povești și să înceapă să câștige singur “bătăliile” pe care le poartă.

Sursa foto: ccc.eu/ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri