17 August 2022 publicat în Lifestyle 4 share-uri

Petrecerile tradiționale au un farmec aparte, indiferent de ocazia pe care o celebrăm. Cu toate acestea, în ultimii ani, multe dintre obiceiurile cu iz american au fost preluate și la noi, fie că este vorba despre obiceiuri de nuntă, fie de venirea pe lume a unui copil.

Unul dintre acestea este organizarea unui baby shower, o petrecere pentru a sărbători nașterea unui copil.

Iată ce trebuie să ai în vedere, pentru a planifica o petrecere memorabilă pentru bebelușul care urmează să vină pe lume.

Ce semnifică petrecerea baby shower

Cu ocazia unui baby shower, prietenii și familia petrec timp cu viitorii părinți și îi „copleșesc” cu cadouri, dragoste și urări de bine, înainte de naștere.

Este, de asemenea, o modalitate prin care prietenii și familia îi ajută pe noii părinți să pregătească tot ceea ce au nevoie pentru bebeluș. Aceștia oferă mamei cadouri utile pentru îngrijirea și creșterea bebelușului ce urmează să vină pe lume, dar și cadouri cochete, precum hăinuțe elegante sau cercei bebelusi.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Horoscop Aprilie 2023: A doua lună a primăverii ne aduce putere interioară, transformare vindecătoare și iubire

Toate cadourile sunt binevenite, mai ales că bebelușii au nevoie de o mulțime de lucruri, iar lista de cumpărături pentru cel mic poate deveni copleșitoare pentru mămică, mai ales în ultimele luni de sarcină.

Cum să organizezi un baby shower

Petrecerile baby shower sunt o invenție relativ nouă, nu doar la noi, ci și peste ocean. Dar asta nu înseamnă că oferirea de cadouri viitorilor părinți nu exista și înainte ca aceste petreceri să devină populare. Sosirea pe lume a unui bebeluș a fost întotdeauna un motiv de bucurie și de sărbătoare, dar, în vremurile trecute, aceste sărbători erau ușor diferite de petrecerile baby shower de astăzi.

Astfel de petreceri pot fi organizate de apropiații viitoarei mămici (prieteni, rude, chiar soții acestora).

Pentru ca petrecerea să fie una memorabilă, este important să ții cont de câteva aspecte organizatorice, precum:

Cele 2 Sfaturi foarte PUTERNICE ale Universului pentru fiecare zodie la final de 2022 Ce înseamnă când te uiți la ora fixă și ce semnificație aduce fiecare ora? Scurt Horoscop al Deblocării: la ce trebuie să renunțe fiecare zodie pentru a găsi fericirea

Stabilirea datei și a orei la care va avea loc petrecerea

Consultă-te cu invitata de onoare, viitoarea mămică, pentru a stabili aceste detalii despre petrecere. Cele mai multe petreceri pentru bebeluși au loc atunci când viitoarea mamă este însărcinată în aproximativ șapte luni. Atunci sarcina este destul de avansată, dar probabil că mămica se simte încă destul de confortabil.

Intervalul de timp rămas până la naștere îi va oferi suficient timp pentru a organiza cadourile primite și pentru a decide ce va mai trebui să cumpere, înainte de sosirea micuțului.

Stabilirea listei de invitați și a bugetului

Spre deosebire de botez, la baby shower, lista de invitați este, de obicei, mai restrânsă. Rudele, prietenii apropiați și câțiva colegi de birou se vor regăsi pe lista invitaților. În orice caz, indiferent cât de bine o cunoști pe viitoarea mămică, discută cu ea, înainte să trimiți invitațiile.

Luna Plină în Fecioară din 7 Martie 2023: vibrație vindecătoare, eliberatoare și echilibrantă Denis Radu: „Cu empatia la pachet vine și intuiția, care m-a ajutat și salvat de multe ori în luarea deciziilor” Horoscop Noiembrie 2022: bani, dragoste, sănătate? Fiecare zodie va avea parte de un cadou astral

Odată ce ați finalizat lista invitaților, stabiliți împreună bugetul. Acesta te va ghida în alegerea locului de desfășurare și a meniului.

Alegerea locației

Ia în considerare perioada anului, numărul de invitați și bugetul. Un baby shower poate avea loc atât în grădină sau în living, cât și într-o sală de evenimente. Depinde de buget și de preferințe.

Dacă lista de invitați este lungă sau dacă ai un buget generos, ia în considerare o sală de evenimente sau un restaurant din apropiere. Organizarea, cateringul și curățenia vor fi gestionate de personalul acestuia, astfel încât mămica se va putea bucura din plin de eveniment.

Grădinile de vară pot fi o opțiune bună, dacă organizezi o petrecere în timpul verii. Doar asigură-te că ai un plan de rezervă, în caz că plouă.

Organizează spațiul din casă în 5 pași simpli 8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii Andreea Răducan, multiplă campioană la gimnastică, a povestit la Metropola TV cum erau sărbătorile de iarnă la Onești

Transmiterea invitațiilor

Invitații ar trebui anunțați cu aproximativ 3-4 săptămâni înainte de petrecere. În acest fel, vor avea suficient timp să rezerve data, să răspundă la invitație și să cumpere cadouri.

O invitație cu un design grafic specific, transmisă prin e-mail, este potrivită. Dacă, însă, organizezi o petrecere mai formală, optează pentru o invitație pe hârtie.

Planificarea meniului și a decorului

Când planifici o petrecere pentru bebeluși, stabilește aceste detalii cu aproximativ trei săptămâni înainte de petrecere.

Cumpără decorațiuni care nu sunt perisabile, iar florile cumpără-le în ultima zi. De asemenea, poți realiza și câteva decorațiuni DIY.

Stabilește meniul pentru a se potrivi gusturilor viitoarei mămici. Dacă îi este poftă de mâncare tip aperitive, optează pentru un bufet suedez cu diferite antreuri.

MARELE Horoscop Chinezesc 2023: ce va aduce anul Iepurelui de Apă pentru fiecare zodie în parte Horoscop: câte un gând bun pentru fiecare zodie la final de an - urmează sfatul Universului Horoscop: Top 3 zodii optimiste, de a căror influență pozitivă ar trebui să ne lăsăm mai des purtați

Ia în considerare posibilitatea de a servi porții mici, pentru ca oaspeților să le fie mai ușor să gestioneze mâncarea și să participe la eveniment.

Stabilirea unui mic program al petrecerii

Următorul pas este planificarea unui calendar pentru petrecerea bebelușului. Cele mai multe petreceri de acest gen includ jocuri, deschiderea cadourilor și servirea mesei. Cheia este organizarea acestor activități pentru a crea un flux distractiv, care să mențină oaspeții distrați și implicați.

La finalul petrecerii, poți mulțumi invitaților pentru participare, oferindu-le un cadou simbolic, ce le va aminti de petrecere. Nu trebuie să fie ceva extravagant. Poți oferi o cutie cu ciocolată de casă sau o mică ramă foto cu magnet. Săpunurile parfumate, lumânările sau bilele pentru băile cu spumă sunt, de asemenea, idei potrivite de cadouri pe care să le oferi invitaților.

Horoscop Decembrie 2022: ce rezervă astrele pentru fiecare zodie în ultima lună din an Horoscop: Top 3 zodii care se pot ridica atunci când s-au simțit zdrobite în viață, precum Pasărea Phoenix ce renaște din cenușă Activități de Paște 2023 în Veranda Mall: vino să vezi ce surprize aduce Iepurașul în acest an!

Așadar, atunci când un copil este pe drum, părinții nu sunt singurii care se entuziasmează. Sunt șanse ca viitorii bunici, mătușile, prietenii și alte persoane dragi să fie și ele nerăbdătoare să-i ureze bun-venit celui mai nou membru al familiei. O petrecere pentru bebeluș reprezintă o modalitate excelentă prin care cei dragi se adună pentru a-și exprima bucuria și a-i oferi mamei un cadou pentru cel mic.

Sursă foto: Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri