17 August 2022 publicat în Lifestyle 4 share-uri

Petrecerile tradiționale au un farmec aparte, indiferent de ocazia pe care o celebrăm. Cu toate acestea, în ultimii ani, multe dintre obiceiurile cu iz american au fost preluate și la noi, fie că este vorba despre obiceiuri de nuntă, fie de venirea pe lume a unui copil.

Unul dintre acestea este organizarea unui baby shower, o petrecere pentru a sărbători nașterea unui copil.

Iată ce trebuie să ai în vedere, pentru a planifica o petrecere memorabilă pentru bebelușul care urmează să vină pe lume.

Ce semnifică petrecerea baby shower

Cu ocazia unui baby shower, prietenii și familia petrec timp cu viitorii părinți și îi „copleșesc” cu cadouri, dragoste și urări de bine, înainte de naștere.

Este, de asemenea, o modalitate prin care prietenii și familia îi ajută pe noii părinți să pregătească tot ceea ce au nevoie pentru bebeluș. Aceștia oferă mamei cadouri utile pentru îngrijirea și creșterea bebelușului ce urmează să vină pe lume, dar și cadouri cochete, precum hăinuțe elegante sau cercei bebelusi.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

Toate cadourile sunt binevenite, mai ales că bebelușii au nevoie de o mulțime de lucruri, iar lista de cumpărături pentru cel mic poate deveni copleșitoare pentru mămică, mai ales în ultimele luni de sarcină.

Cum să organizezi un baby shower

Petrecerile baby shower sunt o invenție relativ nouă, nu doar la noi, ci și peste ocean. Dar asta nu înseamnă că oferirea de cadouri viitorilor părinți nu exista și înainte ca aceste petreceri să devină populare. Sosirea pe lume a unui bebeluș a fost întotdeauna un motiv de bucurie și de sărbătoare, dar, în vremurile trecute, aceste sărbători erau ușor diferite de petrecerile baby shower de astăzi.

Astfel de petreceri pot fi organizate de apropiații viitoarei mămici (prieteni, rude, chiar soții acestora).

Pentru ca petrecerea să fie una memorabilă, este important să ții cont de câteva aspecte organizatorice, precum:

Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 Viața este frumoasă dacă știi cum să o trăiești! Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

Stabilirea datei și a orei la care va avea loc petrecerea

Consultă-te cu invitata de onoare, viitoarea mămică, pentru a stabili aceste detalii despre petrecere. Cele mai multe petreceri pentru bebeluși au loc atunci când viitoarea mamă este însărcinată în aproximativ șapte luni. Atunci sarcina este destul de avansată, dar probabil că mămica se simte încă destul de confortabil.

Intervalul de timp rămas până la naștere îi va oferi suficient timp pentru a organiza cadourile primite și pentru a decide ce va mai trebui să cumpere, înainte de sosirea micuțului.

Stabilirea listei de invitați și a bugetului

Spre deosebire de botez, la baby shower, lista de invitați este, de obicei, mai restrânsă. Rudele, prietenii apropiați și câțiva colegi de birou se vor regăsi pe lista invitaților. În orice caz, indiferent cât de bine o cunoști pe viitoarea mămică, discută cu ea, înainte să trimiți invitațiile.

VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! Alimentația copiilor, ca un parc de distracții – sfaturile prof. univ. Răzvan Cherecheș Ghid pentru alegerea mobilierului interior

Odată ce ați finalizat lista invitaților, stabiliți împreună bugetul. Acesta te va ghida în alegerea locului de desfășurare și a meniului.

Alegerea locației

Ia în considerare perioada anului, numărul de invitați și bugetul. Un baby shower poate avea loc atât în grădină sau în living, cât și într-o sală de evenimente. Depinde de buget și de preferințe.

Dacă lista de invitați este lungă sau dacă ai un buget generos, ia în considerare o sală de evenimente sau un restaurant din apropiere. Organizarea, cateringul și curățenia vor fi gestionate de personalul acestuia, astfel încât mămica se va putea bucura din plin de eveniment.

Grădinile de vară pot fi o opțiune bună, dacă organizezi o petrecere în timpul verii. Doar asigură-te că ai un plan de rezervă, în caz că plouă.

Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității!  Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc?

Transmiterea invitațiilor

Invitații ar trebui anunțați cu aproximativ 3-4 săptămâni înainte de petrecere. În acest fel, vor avea suficient timp să rezerve data, să răspundă la invitație și să cumpere cadouri.

O invitație cu un design grafic specific, transmisă prin e-mail, este potrivită. Dacă, însă, organizezi o petrecere mai formală, optează pentru o invitație pe hârtie.

Planificarea meniului și a decorului

Când planifici o petrecere pentru bebeluși, stabilește aceste detalii cu aproximativ trei săptămâni înainte de petrecere.

Cumpără decorațiuni care nu sunt perisabile, iar florile cumpără-le în ultima zi. De asemenea, poți realiza și câteva decorațiuni DIY.

Stabilește meniul pentru a se potrivi gusturilor viitoarei mămici. Dacă îi este poftă de mâncare tip aperitive, optează pentru un bufet suedez cu diferite antreuri.

Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând

Ia în considerare posibilitatea de a servi porții mici, pentru ca oaspeților să le fie mai ușor să gestioneze mâncarea și să participe la eveniment.

Stabilirea unui mic program al petrecerii

Următorul pas este planificarea unui calendar pentru petrecerea bebelușului. Cele mai multe petreceri de acest gen includ jocuri, deschiderea cadourilor și servirea mesei. Cheia este organizarea acestor activități pentru a crea un flux distractiv, care să mențină oaspeții distrați și implicați.

La finalul petrecerii, poți mulțumi invitaților pentru participare, oferindu-le un cadou simbolic, ce le va aminti de petrecere. Nu trebuie să fie ceva extravagant. Poți oferi o cutie cu ciocolată de casă sau o mică ramă foto cu magnet. Săpunurile parfumate, lumânările sau bilele pentru băile cu spumă sunt, de asemenea, idei potrivite de cadouri pe care să le oferi invitaților.

Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul Caria dentară – ce este și cum se tratează

Așadar, atunci când un copil este pe drum, părinții nu sunt singurii care se entuziasmează. Sunt șanse ca viitorii bunici, mătușile, prietenii și alte persoane dragi să fie și ele nerăbdătoare să-i ureze bun-venit celui mai nou membru al familiei. O petrecere pentru bebeluș reprezintă o modalitate excelentă prin care cei dragi se adună pentru a-și exprima bucuria și a-i oferi mamei un cadou pentru cel mic.

Sursă foto: Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri