Ingrediente:
- 1 kg vinete
- o ceapă
- 150 ml ulei de floarea soarelui
- sare
- zeama de lămâie
Mod de preparare:
Se înțeapă vinetele și se coc la foc mediu spre mare. Se întorc pe partea cealaltă, atunci când în interior au devenit moi. Se decojesc vinetele, scobind miezul din coajă cu o lingură. Se pun într-o sită pentru a se scurge foarte bine.
Se toacă vinetele cât mai mărunt și se pun într-un bol. Se toarnă ulei, puțin câte puțin, exact ca în cazul maionezei, amestecând continuu cu o lingură de lemn.
După ce ajungem la consistența dorită, asezonăm cu sare, după gust, și adăugăm puțină zeamă de lămâie, pentr un gust ușor acrișor. Se adaugă și ceapa tocată mărunt. Poftă bună!
Descoperă câte calorii au alimentele pe care le consumi!
https://www.kudika.ro/articol/calorii-alimente/index.html
Nu lăsăm pe nimeni în urmă: o campanie Autism Voice dedicată adolescenților și adulților cu autism
Ne luăm adio de la vechimea în muncă pe bani. De când dispare această opțiune pentru români
Nereguli periculoase pentru viața copiilor, constatate la locuri de joacă de prefectul Capitalei
Podul Grant, închis pentru reparații: șantierul ar putea dura doi ani. Rute ocolitoare pentru șoferi