27 Iulie 2022 publicat în Lifestyle 3 share-uri

Când alarma sună dimineața, ai vrea să mai dormi şi când te dai jos din pat ești adesea într-o dispoziție proastă? Este timpul să schimbi asta! Felul în care îţi începi ziua este foarte important pentru toate activităţile pe care le-ai planificat. Pentru a fi mai productivă şi într-o dispoziţie mai bună, trebuie să îţi reorganizezi rutina de dimineață.

Se spune că viitorul aparține celor care se trezesc devreme. S-ar putea să nu fii membru al clubului celor care se trezesc la cinci dimineața, dar asta nu te împiedică să fii dinamică încă la primele ore ale zilei. Și dacă îți poate crește productivitatea și astfel poate contribui la succesul tău, de ce să nu încerci? Așadar, pentru a avea o zi bună, este esențial să ai o dimineață cât mai bine organizată. Să cobori din pat cu jumătate de oră înainte să ieşi pe uşă nu este cheia succesului. Iată ce poţi face pentru a-ţi începe ziua în cea mai bună formă.

1. Organizează-ți dimineața cu o zi înainte

Trebuie să știi că schimbarea rutinei de dimineață necesită o anumită disciplină. Pentru ca totul să fie cât mai simplu, e mai bine să te pregăteşti de seara. Verifică prognoza meteo pentru a decide ce haine vrei să porţi și asigură-te că arată impecabil. De asemenea, pregătește-ți geanta cu lucrurile de care ai nevoie, cum ar fi ochelarii, agenda, încărcătorul pentru telefonul mobil și cheile mașinii. De asemenea, este de preferat să-ţi o faci o listă de priorităţi pentru ziua următoare, astfel încât nimic important să nu fie lăsat la voia întâmplării.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Principiile de bază ale mașinii CNC

2. Ridică-te din pat când sună alarma

Ai crede că acele cinci minute suplimentare vor face diferența, dar asta este doar o iluzie. Mai mult decât atât, dacă dormi din nou, când va suna din nou larma s-ar putea să te simţi şi mai indispusă. Fă-ţi curaj şi ridică-te din pat când sună ceasul!

3. Hidratează-te

În timpul somnului au loc în organism cele mai importante procese de regenerare, aşa că este ideal să bei un pahar de apă înainte să mergi la culcare. De asemenea, fă-ţi un obicei din a bea apă imediat după ce te-ai trezit. Hidratarea te va ajuta să te energizezi.

4. Investeşte în produse care te ajută să economiseşti timp

Ca să nu pierzi foarte mult timp cu pregătirile, e important să investeşti în toate produsele care îţi fac viaţa mai uşoară. O placa de par de bună calitate sau un ondulator sunt foarte utile ca să-ţi faci coafura preferată mult mai repede. Pe de altă parte, un fier de călcat de ultimă generaţie te poate ajuta să-ţi pregăteşti ţinuta într-un timp record. Aşadar, nu ezita să investeşti în produse de calitate care îţi economisesc timp.

Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari Hai să-i scoatem pe copii dintre pereții ăia!

5. Evită rețelele sociale

Reţelele de socializare îţi pot fura minute prețioase din dimineața ta. Nici nu îţi dai seama când cinci minute devin 15. Foloseşte acest timp pentru sarcini productive care vor face diferența pe parcursul zilei.

6. Nu sări peste micul dejun

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Energia de care ai nevoie în prima parte a zilei vine din această masă. În plus, dacă nu mănânci, e posibil să te confrunţi cu o scădere a glicemiei, ceea ce îţi poate afecta starea de spirit! Aşadar, fă-ţi timp pentru un mic dejun consistent.

7. Alcătuiește liste cu activitățile zilei

O modalitate bună de a te organiza eficient este să scrii tot ce ai de făcut fie într-o agendă clasică, fie într-o aplicație mobilă. Enumeră principalele sarcini ale zilei în ordinea priorităților.

8. Profită de liniște pentru a medita

Orele dimineții devreme sunt în general mai liniștite. Mai puțin trafic, mai puțină lume pe stradă, mai puţine apeluri telefonice. Profită de această perioadă de calm pentru a te relaxa câteva minute. Acordă atenție respirației. Limpezeste-ţi mintea. Fă-ți timp să-ți reîncarci bateriile pentru ziua care începe!

9. Ţi-a mai rămas timp? Fă niște exerciții!

Exercițiile fizice sunt esențiale pentru starea ta generală de bine și pentru sănătatea organismului. Dacă ai timp dimineața, alege sportul! Chiar şi zece minute de yoga sau stretching pot fi eficiente. Să faci mişcare este o modalitate excelentă de a-ţi oxigena creierul, ceea ce te va ajuta să te simţi dinamică întreaga zi.

10. Și nu uita să aplici protecție solară

Ești gata să ieşi din casă? Nu uita de crema de protecţie solară, de preferat cu factor de minimum 50. Mai ales dacă petreci ceva timp în aer liber, este esențial să-ţi protejezi pielea de efectele nocive ale soarelui!

Integrează și tu aceste sfaturi în rutina ta de dimineață, astfel încât să poţi începe fiecare zi cu liniște sufletească și într-o formă cât mai bună!

Sursa foto: Pexels.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri