19 Iulie 2022 publicat în Lifestyle 2 share-uri

Salata italiană de vară poate fi adaptată în funcție de legumele proaspete care se găsesc în fiecare anotimp. Rezultatul? O masă bogată în vitamine și nutrienți, o porție de energie în orice zi!

Salata italiană de vară este bogată în vitamine și nutrienți și aduce un raport nutrivitiv important în regimul de zi cu zi. Legumele pot fi adaptate după preferințe, astfel încăt o masă de prânz se poate transforma într-un deliciu culinar.

Ingrediente:

1 vânătă
1 dovlecel zucchini
250 gr roșii chery
2 roșii normale sau 250 gr de rosii chery galbene pentru culoare
3 bulgari de mozzarele proaspătă
o linguriță de ulei
sare și piper după gust
1 legătura de busuioc
câteva fire de pătrunjel verde
pentru vinagretta:
3 linguri de ulei de masline
1 lingura de mustar dijon
1 lingura otet de mere cu miere

Mod de preparare:

Legumele se spală bine, după care vântăta se taie rondele, iar dovlecelul se taie pe lungime, sub formă de felii. Se ung cu puțin ulei, se asezonează cu sare și piper și se pun pe grătar timp de 2-3 minute, pe fiecare parte.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Roșiile cherry se taie în câte 4 și se pun într-un castron încăpător. Se prepară vinagretta astfel: într-un castron mai mic se pune muștarul, apoi oțetul, sare, piper și se amestecă bine, turnându-se apoi uleiul, exact ca în cazul preparării maionezei.

Se pune amestecul de vinagretta peste roșii și se amestecă. Se poate presăra busuioc tocat.

Se așază de jur împrejur pe un platou vinetele, apoi dovlecelul în mijloc. Se pune mozzarella peste dovlecei, apoi se toarnă amestecul de roșii cu sosul obținut peste tot platoul. Se presară busuioc sau pătrunjel verde tocat mărunt deasupra.

Poftă bună!

Descoperă cate calorii au alimentele pe care le consumi!

https://www.kudika.ro/articol/calorii-alimente/index.html


Pasiunile mele eterne sunt scrisul, cititul și comunicarea. Îmi place să mă exprim prin scris la fel de mult cum îmi place să am o discuție reală, autentică cu cineva. Mă bazez pe emoții în orice domeniu aș activa și cred...

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri