Una dintre cele mai cautate destinatii exotice ramane in continuare Kenya. Atractie de mii de euro, tara de pe coasta de est a Africii ofera turistului plictisit de civilizatia moderna a Europei o iesire din obisnuit, comun, monoton si previzibil.

Una dintre cele mai cautate destinatii exotice ramane in continuare Kenya. Atractie de mii de euro, tara de pe coasta de est a Africii ofera turistului plictisit de civilizatia moderna a Europei o iesire din obisnuit, comun, monoton si previzibil. De fapt, aceasta tendinta a turistilor de a se desprinde macar in vacantele lor de civilizatie, este bine exploatata de agentiile de turism. Ele promoveaza aceste destinatii salbatice bazandu-se exact pe ideea reintoarcerii la natura, la primordial, la starea de febrilitate ce ti-o ofera descoperirea naturii brute, uneori agresive, dar cu siguranta neatinse de modernitate.

Inainte de toate trebuie spus: Kenya nu este o destinatie ieftina. O astfel de deplasare implica cateva ore bune de zbor, si cel putin opt zile petrecute acolo. Sejururile sunt insa de circa 10 - 12 zile. Cazarea se face in spatii speciale, iar excursiile de tip safari - incursiuni care reprezinta esenta calatoriei, se fac in conditii de securitate cu autovehicule destinate acestui soi de turism. De aceea, pretul unui astfel de pachet turistic depaseste lejer mia de euro. In general ofertele se situeaza la suma de 2000 de euro. Plus banii de buzunar...

The Big Five

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Art Safari Kids se întoarce cu un program nou de artă pe gustul copiilor: ateliere, cursuri intensive și tururi ghidate Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu!

Cele cinci mamifere mari - leul, elefantul, rinocerul negru, bivolul african si leopardul sunt spionate, fotografiate si admirate anual de milioane de turisti. Kenya, alaturi de Africa de Sud, reprezinta cea mai potrivita destinatie pentru safari. Termenul inseamna in dialectul swahili “calatorie”, dar astazi, pentru turistii de pretudindeni, el desemneaza o plimbare prelungita cu o masina speciala, plimbare in cursul careia sunt experimentate o serie de senzatii extreme.

Kenya se intinde pe o suprafata de 583.000 de kilometri (de doua ori si jumatate mai mare decat Romania) si are 11 parcuri nationale vestite in toata lumea pentru dimensiunile lor, dar si pentru fauna sau elementele de relief prezente in aceste arii protejate si extrem de restrictionate. Totusi, in unele parcuri nationale accesul organizat al turistilor este permis, iar agentiile de turism se mandresc cu oferta lor care include incursiuni in ariile Masai Mara, Aberdares si Nakuru.

Dintre atractiile Kenyei

Cap de lista este cu siguranta safari-ul. Agentiile de turism recomanda ca acest tip de excursii sa fie efectuate mai ales in intervalul iulie-septembrie, din cauza animalelor salbatice aflate in tranzit in aceasta perioada.

Turistii sunt cazati in cabane construite in stil rustic african (numite lodge), spatii care sunt insa dotate la cele mai inalte standarde. De asemenea, in functie de posibilitatile fianciare, un safari poate fi efectuat cu jeepul, cu ATV-ul, cu elicopterul, pe elefant sau... din elicopter. Pentru sejururi mai linistite, agentiile de turism ofera alternativa croazierelor, a hotelurilor luxoase de pe plaja sau a tarmului linistit, cu nisip fin si corali. In Kenya se practica divingul si multe alte sporturi nautice, iar orasele mari dispun de o baza insemnata de muzee si vestigii arheologice.

Sursa: lazy.ro

Citeste si alte articole pe lazy.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:

Paradisul scufundatorilor, la 2 ore de zbor

Acolo unde si-a rupt foamea gatul

Paradisurile necunoscute ale Americii


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri