Livia Graur, prezentatoare TV: Cred că totul vine din interior. Un om împăcat cu el, mulțumit de ceea ce are, recunoscător, va fi mereu o persoană fericită

8 Iulie 2022 publicat în Lifestyle 135 share-uri

Am stat de vorbă cu Livia Graur, jurnalista care prezintă știrile Focus Prima TV, și ne-a divulgat câteva dintre secretele profesionalismului și a pasiunii cu care își practică meseria, dar și a stilului său de viață și a optimismului care o însoțește în permanență. Cum arată concediul de vis pentru vedetă, ce planuri are pentru această vară, cum își menține frumusețea interioară și exterioară vă invităm să descoperiți în interviul pe care Livia Graur ni l-a acordat.

Garbo.ro: Cum a început drumul tău în televiziune și jurnalism? A fost dragoste la prima vedere sau dragostea a venit pe parcurs :)?

Livia Grau: Sinceră să fiu, dacă mi-ar fi spus cineva vreodată că aici am să ajung, probabil nu l-aș fi crezut. Eu m-am pregătit pentru un cu totul alt drum, în domeniul diplomației, dar iată că viața avea alte planuri cu mine. Sigur că televiziunea este un domeniu care mi se părea un vis și evident că a fost dragoste la prima vedere!

  • Ce îți place cel mai mult la jobul actual? În condițiile în care informațiile sunt la îndemâna tuturor și la un click distanță, ce atribute crezi că ar trebui să aibă știrile tv pentru a trezi interesul și atenția telespectatorilor? Te folosești și de social media pentru a menține contactul cu publicul tău?

Îmi place să fiu mereu ancorată în realitate. Și să învăț mereu, să acumulez informații noi. Cred că asta îmi place. Și îmi mai place că pot să le transmit și altora ceea ce aflu eu. Pe de altă parte, într-adevăr, în ziua de azi suntem bombardați cu informații. Nici nu e nevoie să intri pe anumite siteuri, că subiectele importante ajung și prin alte metode la oameni, prin intermediul rețelelor sociale mai ales. Dar tocmai pentru că informațiile circulă atât de repede, ele pot fi cu ușurință deformate. Așa că atuul nostru este profesionalismul și acuratețea detaliilor. Oamenii vor veni să vadă un jurnal la zi, curat, cu date exacte. Evident că și eu încerc să-i atrag pe telespectatori, amintindu-le de întâlnirea noastră prin intermediul social media.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate
  • Care este cea mai frumoasă amintire din lumea televiziunii? Au fost și momente (sau evenimente) când ai avut emoții foarte mari pe sticlă și ți-a fost greu să le gestionezi?

Am foarte multe amintiri frumoase în cei 14 ani de când lucrez în televiziune. Cele mai multe mă leagă de oamenii pe care i-am cunoscut aici. Unii mi-au devenit chiar familie, pentru că le sunt nașă. Aici am crescut, practic, m-am dezvoltat din punct de vedere profesional, am învățat enorm și continui să învăț în fiecare zi. Însă cel mai greu mi-a fost atunci când a trebuit să vorbesc în direct pe post despre suferința unei colege de-ale mele. Eu fiind mama la rândul meu, iar colega fiindu-mi extrem de apropiată, mi-a fost cumplit de greu să-mi stăpânesc lacrimile când îi spuneam povestea.

  • Ești mămică de Renata :). Care au fost cele mai provocatoare lucruri pe care le-ai învățat din experiența de părinte?

Să fii mama e cel mai frumos lucru din lume, dar și cel mai greu. Provocările vin în fiecare zi, cu fiecare zi și fiecare întâmplare. Ceea ce m-a învățat Renata a fost răbdarea, o calitate care mie îmi lipsea cu desăvârșire și pe care am dezvoltat-o acum la cote maxime.

  • Cine au fost acele persoane care au crezut în tine necondiționat și te-au sprijinit în deciziile și alegerile tale de viață?

Este foarte important ca familia și prietenii să te susțină. Iar eu am avut mulți oameni lângă mine care să mă sprijine în drumul meu. Poate cel mai mult a contat mama care, deși niciodată nu mi-a impus cu subiect și predicat ce și cum să fac, m-a susținut mereu, indiferent de alegerile mele. Mai ales că sunt un om asumat, căruia îi place să-și ia propriile decizii, fără să prea țină cont de sfaturile celor din jur.

  • Cum te înțelegi cu timpul, cum ți-l împărți între viața profesională și cea de familie?

Viața mea este o continuă alergătură. Sunt o fire agitată, îmi place să le fac pe toate, cât de repede se poate și aproape de perfecțiune. Nu pot să stau locului, mereu am ceva de făcut, așa că sunt mereu pe fugă. Totuși, reușesc să-mi împart timpul astfel încât să mă ocup și de serviciu, să petrec momente frumoase cu Renata, să mă ocup de treburile gospodărești și să fac câte ceva și pentru mine.

  • Ești o femeie foarte frumoasă și în interior, și în exterior. Cum îți întreții această frumusețe interioară, cum îți menții zâmbetul pe buze și liniștea în suflet în viața de zi cu zi?

Cred că totul vine din interior. Un om împăcat cu el, mulțumit de ceea ce are, recunoscător, va fi mereu o persoană fericită. Este important să găsim o parte bună a lucrurilor în orice. Iar în cazul meu, optimismul este un motor al existenței mele.

  • Care este secretul siluetei tale? Ești adeptă unei diete anume sau a unui anumit stil alimentar, cum arată mesele tale de vară, de exemplu?

Am fost binecuvântată cu un metabolism fantastic. Dintotdeauna am fost slabă (uneori chiar prea slabă), așa că nu a trebuit niciodată să fiu atenta la ceea ce mănânc. Ba chiar încerc să mănânc mai mult decât îmi trebuie, uneori. Cred că are legătură și cu stilul meu agitat de viață, în permanentă mișcare. E adevărat că, totuși, încerc să am o alimentație echilibrată, sănătoasă, care să-mi asigure o bună funcționare. Vara, atunci când este cald, salata de roșii cu brânză este preferata mea și, desigur, nu lipsește înghețata în nicio zi.

  • Ai vreun ritual de înfrumusețare preferat?

Ador măștile și mi le fac ori de câte ori am ocazia. Pentru că tenul meu este, totuși, supus zilnic unui machiaj profesional, încerc să îmi ajut tenul cum pot astfel încât să fie agresat cât mai puțin.

  • Ce presupune un concediu de vis pentru tine și care a fost cea mai frumoasă vacanță a vieții tale? La polul opus, s-a întâmplat vreodată ca un concediu să nu “iasă” exact cum ți l-ai imaginat?

Cum în viața de zi cu zi sunt foarte activă și concediul perfect este unul pe măsură. Nu sunt adepta vacanțelor în care să mă închid într-un resort cu all inclussive și să mai ies de acolo după o săptămâna. Îmi place să mă plimb, să descopăr locuri noi, să vizitez. De altfel, acesta este și motivul pentru care nu merg niciodată de două ori în același loc. Lumea este mult prea mare și frumoasă și sunt enorm de multe de văzut. Cea mai frumoasă vacanță de până acum a fost în Malta. Pentru că este o oază orientală în inima Europei, un contrast fantastic între așteptări și realitate. Pe de partea celaltă, o experiență nu la fel de frumoasă am avut-o anul trecut în Rhodos. Dincolo de incendiile de vegetație care m-au cam speriat, am găsit o parte a Greciei care nu a fost exact așa cum o visam.

  • Ți-ai făcut planuri de vacanță pentru această vară? Încotro?

Desigur că am făcut planuri de vacanță și pentru vara aceasta. Va fi o destinație caldă, la mare, însă pentru moment nu am ales țara. Vreau să fie un loc în care nu am mai fost până acum, oscilez între Egipt și Tunisia.

Foto: Arhiva personală Livia Graur


Sunt redactor Garbo de ceva timp (probabil o crâmpeie în infinitatea universului) și o mică parte din identitatea mea se regăsește și în această căsuță virtuală a lucrurilor frumoase. Am absolvit Facultatea de Litere și...

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri