6 Iulie 2022 publicat în Lifestyle 24 share-uri

Sănătatea, starea ta de bine şi chiar încrederea de sine pot avea de câştigat de pe urma dezvoltării şi consolidării unei bune relaţii cu echipa ta de medici.

De la medicul de familie, care ar trebui să beneficieze de cea mai mare încredere din partea ta când vine vorba de starea ta fizică şi emoţională în general, până la specialiştii pe care îi consulţi în mod frecvent pentru analize şi probleme specifice, activitatea acestor profesionişti poate avea un impact semnificativ asupra calităţii vieţii tale. Însă, aşa cum arată un studiu din 2014, relaţia pe care o dezvolţi cu medicul influenţează şi tratamentul. În consecinţă, este important să investeşti atenţie şi să îţi dezvolți abilităţile de comunicare în aceste circumstanţe specifice, pentru a te bucura de cele mai bune rezultate. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să-ţi dezvolţi relaţia de încredere cu medicii pe care îi vezi recurent.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit  Cum să eviți burnout-ul explorându-ți pasiunile Majoritatea femeilor cred că încă nu există egalitate de gen în România

Pregăteşte-te adecvat

Asta înseamnă mai mult decât să ajungi la cabinet la ora stabilită. Cu o seară înainte sau când ai un moment liber, fă o recapitulare a tuturor subiectelor pe care doreşti să le abordezi în timpul consultaţiei. Ar fi recomandat chiar să-ţi faci o mică listă, astfel încât să fii sigură că nu uiţi niciun aspect pe care îl consideri important. Nu uita că este esenţial ca la ieşirea din cabinet să ai toate răspunsurile de care ai nevoie.

Lasă ruşinea acasă

Multe femei omit detalii importante în conversaţiile pe care le au cu medicii specialişti, din cauza ruşinii sau a temerilor de a nu fi judecate. În relaţia cu medicul tău, încrederea este un aspect esenţial. Trebuie să-ţi aminteşti că medicul este acolo pentru a te ajuta şi pentru a te sfătui, nu pentru a te judeca. În plus, discuţiile dintre voi sunt confidenţiale. Jena apare în multe cazuri atunci când vine vorba de intervenţii care ţin mai mult de latura estetică decât de sănătate. Chiar şi în aceste condiţii, trebuie să ai în minte că medicul se dedică stării de bine a pacientului, orice ar însemna asta, în parametrii legali şi ai bunului simţ. Aşadar, indiferent dacă te gândeşti la un implant mamar sau vrei să-ţi pui aparat dentar la 40 de ani, vorbește deschis cu medicul tău despre ce îţi doreşti.

7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare

Discută problema, dar şi îngrijorările

Nimic nu e mai natural decât să-i spui medicului tău despre o problemă specifică pe care o ai, o durere la genunchi, de exemplu. Totuşi, este, de asemenea, important să-i împărtășeşti principalele tale preocupări cu privire la această problemă. Ar putea fi îngrijorarea că trebuie să te operezi la genunchi, pentru că ideea unei intervenţii chirurgicale ţi se pare tulburătoare, sau pentru că nu ar avea cine să supravegheze copilul în timp ce te refaci după operație. Dacă nu îi împărtășeşti medicului şi preocupările legate de problemele medicale, el nu le poate aborda și nici nu îţi poate propune soluţii despre care tu poate nici nu ştiai că există.

Discută despre recomandările altor medici

În unele cazuri, rezolvarea cu succes a unor probleme de sănătate ține de competenţele mai multor specialiști, aşa că este important să fii deschisă şi să discuţi cu fiecare despre abordările şi recomandările celorlalţi. În trecut, o astfel de discuţie ar fi putut fi considerată chiar tabu în societatea noastră, însă, în prezent, evoluţia înţelegerii funcţionării organismului uman privilegiază abordările pluridisciplinare. Aşadar, este important să ai un dosar la zi cu toate analizele, investigaţiile şi concluziile consultaţiilor, astfel încât fiecare medic la care mergi să aibă toate informațiile necesare pentru a-ţi oferi cele mai bune îngrijiri.

Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Cele mai încurajatoare citate despre succes Viața este frumoasă dacă știi cum să o trăiești!

Aşadar, făcând câteva mici schimbări de atitudine, îţi poţi ameliora relaţia cu medicii tăi, consolidând încrederea care ar trebui să fie fundamentul acestei interacţiuni, pentru a te bucura de o stare generală de bine pe termen lung.

Sursa foto: Photo by Thirdman /Pexels.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri