Cand ochii coboara si pleoapele incep sa isi incetineasca ritmul lor firesc, apare pe nesimtite trecutul. Blestemul ei, ca de altfel, al multor altora, era de a-si aminti...de prea multe ori. Iubise si pierduse. O poveste prea rasuflata si comuna pentru a mai starni mila, intelegerea sau solidaritatea cuiva... chiar si a prietenilor. Insa, ce poti face oare atunci cand tu nu poti lupta ca altii? Ea stia raspunsul: trebuia sa te prefaci.

Cu siguranta s-ar simti mai libera, mai curajoasa, poate mai trista…

“Atentie, se inchid usile”.

Clipi o data: “Acum ori niciodata”.

Clipi de doua ori. Pasii sai grei atinsera metroul rece ca intr-un salt spre moarte. Simtind o mana nevazuta ce o impinsese afara, fata se uita in urma-i, cu disperare si revolta, neschitand insa niciun gest de uimire.

Bratele lungi o cuprinsera, iar ea ii apuca cu disperare hainele, ingropandu-si chipul in pieptul lui.

Numai tipatul surd al metroului tradator putea acoperi lacrimile sale de disperare si cutitele reci pe care le simtea acum in picioare.

Isi stranse ochii din nou o data, de doua ori, trase aer adanc in plamani Privi pentru ultima data tunelul adanc si negru la capatul caruia se mai vedea inca luminita metroului ei.

Poate alta data. Poate in alta zi va avea curajul sa se ascunda pe vre-un scaun rupt si nevazut al unui vagon nebanuit de barbatul de langa ea sau de destinul ce se incapatana sa ii joace atatea feste.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte

El o tinea de mana, tragand-o si incercand sa ii sa mareasca pasul spre iesire, rupand-o de un trecut ce acum atarna de un fir de ata.

Fata ramasese, insa, cu privirea atintita spre metroul salvarii ei, planuind in gand o alta evadare. Ii veni in minte un ultim gand pe cat de crud, pe atat de adevarat: oricate incercari ar fi facut, oricate sperante sau visuri ar fi reinviat, la capatul drumului ei cu metroul nu se va mai afla niciodata el.

Si-atunci... oare mai avea vreun sens?

Un articol de Marina Rasnoveanu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri