Raportat la sezonul trecut, asistam la o revenire in forta a accesoriilor. Esarfele sunt fie innodate nonsalant la gat sau de manerul gentii, fie folosite ca si cordelute. Tocurile scad dramatic in inaltime, iar pantofii stiletto sunt inlocuiti de sandale si un gen de espadrile cu toc mediu sau foarte mic, amintind de incaltamintea gheiselor.

Materiale

Materialele groase sau rigide au fost inlocuite de tull, dantela si panglici. Sifonul si matasea adauga si ele un plus de feminitate, iar denimul poate fi considerat noul material vedeta al sezonului. Tull-urile brodate manual, cu aplicatii florale sau dantela, sunt folosite in special pentru a obtine un efect romantic, dar nu vetust!

Materialele paietate raman si in acest sezon in moda, diferit este modul in care ele sunt folosite acum. Daca pentru toamna-iarna ele apareau, in general, in ansambluri pretioase, rochii de seara spectaculoase sau bluze parca decupate direct din serialul Dinasty, pentru noul sezon designeri ca Phillip Lim le folosesc pe tipare neasteptate, surprinzator de tineresti (cel mai bun exemplu - the boyfriend jacket).

Culori

Albul devine “noul negru”, albastrul (tot intr-o nuanta optimista) este omniprezent pe podiumurile de prezentare, iar pastelurile si cremul adauga o nota de rafinament sezonului. Florile colorate (Chanel, Dolce&Gabbana, Marni), imprimeurile sepia (Prada) sau cele psihedelice de la McQueen si Versace (o reminiscenta a perioadei post punk citata si in colectiile de toamna-iarna), jocurile grafice alb-negru de la Givenchy si cele alb-rosu de la Alexander Wang adauga extra bogatie, dar si fantezie, noului sezon.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Unghiile cu efect cromat, tendința primăverii Bentițele de păr statement – accesoriul suprem și stilat al acestei primăveri pentru un look ca de regină Celebreaza Ziua Pamantului 2023 cu legendarul scrub de corp SABON

Ovidiu Buta

Imagine 3: P& G Beauty

Imagine 2: Cibeles Fashion Week, designer David Delfin, copyright Getty Images

Imagine 1: Par: Hooker & Young Art Team, Newcastle, England, Make-up: Natasha Lakic, Produse: Matrix


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri