14 Iunie 2022 publicat în Lifestyle 16 share-uri

Cochetă și aproape de București, stațiunea de pe Valea Prahovei oferă o multitudine de activități pentru cei mai mici și mai energici dintre noi. :)

Pentru un sfârșit de săptămână sau chiar pentru o gură de aer proaspăt vreme de mai multe zile, Sinaia este destinația ideală.

Cochetă și aproape de București, stațiunea de pe Valea Prahovei oferă o multitudine de activități pentru cei mai mici și mai energici dintre noi. :)

Sursă foto: Arhivă personală

Parcul Dimitrie Ghica

Situat în centrul stațiunii, parcul Dimitrie Ghica este perfect pentru plimbări ușoare sau pentru o tură de-a v-ați ascunselea. Un mic loc de joacă se află la intrarea în parc, dar și o trambulină, un carusel și alte mașinuțe care iau imediat ochii celor mici.

După o joacă pe cinste în parc, mergând spre Cazino Sinaia, se află Cofetăria Palace, unde vă puteți energiza cu un binemeritat dulce.

Trenulețul turistic

Pentru copii este, fără doar și poate, o atracție pe care nu avem cum să nu o bifăm. Trenulețul se ia de la intrarea din parcul Dimitrie Ghica, trece pe lângă Mănăstirea Sinaia, intrarea de la Castelul Peleș și străbate străduțele pitorești ale stațiunii, urmând să ajungă înapoi în centru, după un tur ce durează în jur de 20 de minute.

Copiii sub 3 ani nu acces gratuit, iar costul unui bilet este în jur de 30 de lei.

Sursă foto: Arhivă personală

Mănăstirea Sinaia

O oază de liniște și de reîncărcare este Mănăstirea Sinaia, loc în care se ajunge repede din parcul Dimitrie Ghica.

Curtea plină de flori și pacea specifică unui locaș de cult sunt o altă față a stațiunii, ce merită vizitată măcar o dată.

Sursă foto: Arhivă personală

Castelul Peleș

Castelul Peleș este plin de oameni, în special în weekend. Dacă doriți să îl vizitați, în special cu cei mici, ar trebui să luați în calcul o zi a săptămânii, pentru a evita aglomerația.

Turiști din toate colțurile lumii vin la Sinaia pentru a vizita castelul, și pe bună dreptate, pentru că frumusețea și unicitatea castelului fac din Sinaia una dintre cele mai vizitate stațiuni montane.

Între Peleș și Pelișor se află câteva alei unde vă puteți trage sufletul, sau unde puteți servi o gustare în liniștea naturii. Nu fiți surprinși dacă vă treziți brusc cu o veveriță prietenoasă lângă voi, totul face parte din farmecul locului.

Sursă foto: Arhivă personală

Gondola Sinaia

Pentru cei mai curajoși copii, gondola este o variantă interesantă pentru a petrece timpul într-un mod cu totul diferit. Peisajul este superb, iar o dată ajuns sus, toate fricile vor merita, pentru că priveliștea te lasă de-a dreptul fără cuvinte.

Lista de prețuri o puteți verifica aici: https://www.teleferic.ro/tarife/

Este posibil ca în timpul săptămânii gondola să nu meargă, așa că n-ar fi rău să verifici din timp programul.

Sursă foto: Arhivă personală

Voie bună, pas cu pas

Din păcate, Muzeul Trenulețelor a fost închis, iar acesta era, cu siguranță, unul dintre obiectivele preferate ale celor mici. Cu toate acestea, mergând pas cu pas pe străzile stațiunii nu ai cum să nu găsești lucruri care să nu îți încânte privirea.

Sursă foto: Arhivă personală

Liniștea unui orășel de munte, departe de agitația urbană, fac din câteva zile petrecute la Sinaia să fie o reală ocazie de conectare cu cel mic, unde, inevitabil, grijile se potolesc, iar cheful de joacă îi cuprinde chiar și pe cei mai obosiți părinți. Trust me! :)

Vacanță plăcută!


Pasiunile mele eterne sunt scrisul, cititul și comunicarea. Îmi place să mă exprim prin scris la fel de mult cum îmi place să am o discuție reală, autentică cu cineva. Mă bazez pe emoții în orice domeniu aș activa și cred...

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri