2 Decembrie 2021 publicat în Lifestyle 20 share-uri

Povestea Malalei Yousafzai a impresionat o lume întreagă, cu un destin pe cât de crud, pe atât de măreț. O figură simbol în activismul pentru drepturile copiilor și, în special al fetelor, la educație, Malala sărbătorește în acest final de an două reușite: una pentru suflet și una profesională.

Malala Yousafzai: două mari bucurii la finalul acestui an

La 9 ani de când a fost împușcâtă în cap de către talibani, Malala ne arată încă o dată cât de puternică poate fi.

Malala a devenit un simbol mondial al luptei împotriva extremismului, după ce a supraviețuit unui atac al talibanilor. La numai 15 ani, Malala a fost împușcată în cap și a reușit, printr-un miracol, să supraviețuiască, după ce a fost trasferata în Anglia pentru îngriji medicale.

Întreaga sa poveste a fost transpusă într-o biografie: bestseller-ul mondial „Eu sunt Malala”, iar pakistaneza a devenit o voce mondială ce apară drepturile femeilor la educație, ce militează pentru pace și lupta împotriva extremismului.

O postare distribuită de Malala (@malala)

Pe Malala Yousafzai o mai cunoaștem ca cea mai tânăra laureată a Premiului Nobel pentru Pace (în 2014, la numai 17 ani), iar de curând tocmai a sărbătorit absolvirea prestigioasei universități Oxford. Deși anii de studiu i-a finalizat în 2020, totuși, din pricina pandemiei, festivitatea de absolvire a fost amânată.

Anul acesta, în sfârșit, absolvenții s-au putut bucura de festivitatea pe care o astelpatu încă de anul trecut, încântați să își revadă colegii și să poarte caracteristicile costume cu robă și tocă.

Tot în noiembrie, Malala s-a căsătorit cu Asser Malik. „Astăzi este o zi specială în viața mea. Eu și Asser ne-am căsătorit și vom fi parteneri pe viață. Am avut o mică ceremonie nikkah acasă, în Birmingham, cu familiile noastre. Trimiteți-ne rugăciunile voastre. Suntem încântați să mergem împreună în călătoria care ne așteaptă”, a postat aceasta pe Twitter.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri