VIDEO: Destăinuirile vicecampioanei olimpice a României despre abuzurile în gimnastică: „Nu poți să schilodești psihic un copil”

28 Octombrie 2021 publicat în Lifestyle 31 share-uri

La emisiunea „Adevăruri despre trecut” de miercuri de pe TVR, vicecampioana olimpică a României Georgeta Gabor Antohi a făcut o serie de dezvăluiri privind violențele și abuzurile îndurate în tinerețe în cadrul antrenamentelor din partea antrenorului Bela Karolyi.

În contextul în care la nivel mondial au început să iasă la iveaza abuzurile cumplite la care au fost supuși mari sportivi ai lumii ani la rând, Georgeta Gabor Antohi, vicecampioana a României la gumnastică și medaliată cu argint la Olimpiada de la Montreal din 1976, acum în vârstă de 56 de ani, a vorbit deschis despre anii săi de antrenament și glorie în sport, dar mai ales despre munca și modul în care sportivii erau tratați în cadrul antrenamentelor.

Georgeta Gabor Antohi: „Mă trezeam cu palme în cap pentru că aveam 50 grame în plus”

"Ne-a spus că suntem cam grase. Dar noi aveam 50 de grame în plus. A venit să ne stabilească un regim de slăbire. Am avut niște coaste rupte apoi, am căzut la paralele. Am avut două turnee la care am mers așa, nu puteam să respir. Mă trezeam cu palme în cap pentru că am 50 grame în plus", relatează această, conform sportmedia.ro

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Medicii români pot ȋnvăța o nouă tehnică chirurgicală minim invazivă pentru tratarea cancerelor pulmonare Vrei să lucrezi într-un spaţiu de coworking? Iată ce trebuie să ştii  NOUA INAUGURARE DIN INIMA BUCUREȘTIULUI ESTE UN CAPITOL NOU PENTRU FIECARE DIN NOI

Te lovea cu niște ghiuluri, doar în cap îți dădea. Te lovea cu palma, cu adidasul. În momentul în care a început să facă rezultate cu noi, a început să încuie sala la antrenamentele noastre.", își amintește fosta vicecampioana.

Te înjurau în limba maghiară, erau niște înjurături țintite. [...] Mergeam la masă, în străînătate, și nu aveam voie decât o felie transparentă de parizer. Ei își comandau farfurii pline la vârf de cartofi prăjiți. Dacă tot nu-mi dai voie și sunt pofticios… mănâncă în altă parte, nu cu mine.

Apelăm la laxative din ce în ce mai puternice, iar organismul se obișnuia. Pentru acea perioadă, nu cred că puteai face un efort de 10-12 ore fără a primi anumite suplimente”, a mai spus această.

Fiți creativi: Modalități ingenioase de a vopsi ouăle de Paște Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele” Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară

După ce am ieșit din gimnastică, Securitatea a stat câțiva ani pe capul meu. Veneau la mine acasă și cotrobăiau. Am avut lehamite ani de zile pentru gimnastică, ani de zile nu m-am mai uitat la acest sport. Iert foarte mult din ce s-a întâmplat atunci, dar nu uit”, a încheiat Georgeta Gabor Antohi.

Bela Karolyi a fost antrenorul care a pregătit lotul olimpic de gimnastică al României în anii 70.

Georgeta Gabor a fost colegă de echipă cu Nadia Comănesci la Montreal, Teodora Ungureanu, Mariana Constantin, Gabriela Trușcă și Anca Grigoraș.

Nadia Comăneci a fugit din țară în noaptea de 27 spre 28 noiembrie 1989. Nadia nu a povestit despre abuzurile din acea perioadă, dar este de reținut remarca străinilor că nu zâmbea nici măcar când era anunțată ca fiind câștigătoare.

Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit 

Abordată de TVR pentru a-și spune punctul de vedere `n acest documentar, Nadia Comăneci a spus că „își amintește foarte puțin, doar unele participări la competiții internaționale”, conform Fanatik.ro

Tot mai mulți foști sportivi ai lumii scot la iveală o perioadă umbrită de violență și abuzuri în sportul de performanță, sperând ca lucrurile să se schimbe.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri