27 septembrie - 18 octombrie - Mercur retrograd (în Balanță), dar fericit, cu noroc și sub semnul succesului. Aspecte astrale rare!

Mercur retrograd în Balanță - 27 septembrie - 18 octombrie 2021: Avem de-a face în acest interval de timp cu cea de-a treia și ultima perioadă de Mercur retrograd a anului, o perioadă intensă și cu mici răsturnări de situații, dar aflată, în mod neobișnuit și interesant, sub semnul astral al norocului și al prosperității. Să aflăm ce presupune ultimul Mercur retrograd al anului 2021: 

Începând cu data de 27 septembrie, Mercur se va afla în mișcare staționară, aparent retrogradă, chiar în zodia Balanței (semnul zodiacal al echilibrului, al cooperării și al comunicării), la 25 de grade, și va rămâne retrograd până pe 18 Octombrie, o perioadă considerabilă de timp am putea spune. Este însă cea de-a treia și ultima perioadă de Mercur retrograd a anului 2021, de aceea ar fi bine să aflăm ce presupune acest eveniment astrologic și de ce se face atâta vâlvă în jurul unei perioadei cu Mercur retrograd.

Mercur este planeta situată cel mai aproape de Soare din punct de vedere astronomic, în timp ce astrologic vorbind Mercur este planeta asociată cel mai frecvent comunicării și gândirii, simbolizând totodată capacitatea noastră de a analiza informațiile receptate, de a le trece prin filtrul gândirii și apoi de a le comunica, indiferent de maniera în care alegem să le transmitem (scris, vorbit, ascultat, predat, însăși arta este o formă de comunicare etc). Un Mercur retrograd în Balanță aduce în prim plan relațiile și modul în care comunicăm în interiorul relațiilor, dar și modul în care percepem frumosul în ceea ce ne înconjoară.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Direcția spre care mergi este mai importantă decât viteza cu care o faci Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

Mercur retrograd în Balanță septembrie-octombrie 2021: aspecte astrale rare și de bun august

Da, de cele mai multe ori, într-o perioadă în care Mercur este retrograd există o susceptibilitate și o predispoziție mai mare decât de obicei către amânări sau întârzieri, către crearea unor situații confuze cauzate de unele neînțelegeri de comunicare, către erori tehnologice, călătorii cu mici incidente/ probleme tehnice sau anulări, anxietate și stare de iritabilitate, către pierderea sau rătăcirea unor obiecte, dar dincolo de neplăcerile cauzate de toate acestea, Mercur retrograd ne învață să fim mai prezenți în momentul de acum și în propriile vieții, ne învață lecția răbdării și a toleranței, ne testează și ne pune la încercare limitele doar pentru a vedea că putem trece dincolo de ele. “Retrogradarile planetare sunt momente de reflecție și pauză colectivă. Când are loc Mercur retrograd, suntem îndemnați să încetinim ritmul și să verificăm de două ori detaliile”, spune astrologul Ellen Bowles în publicația https://www.the-sun.com.

Foto: De la alekksart /Shutterstock

De data aceasta însă, cu ocazia acestui Mercuri retrograd, nu ar trebui să ne alarmăm deloc cu privire la perioada următoare (nici să ne culcăm pe o ureche, dar nici să trăim cu sabia lui Damocles deasupra capului) căci veștile astrologilor sunt nesperat de bune. Acest Mercur retrograd care a intrat în semnul Balanței încă de pe 6 septembrie și va rămâne staționar o bună bucată de timp este mult mai blând și mai pozitiv decât în alte rânduri deoarece conjuctura astrală în care are loc este și ea mult mai norocoasă. Astfel, Mercur retrograd creează un frumos și norocos trigon cu Jupiter și un aspect pătrat cu Pluto. Ce presupune însă acest lucru?

Jupiter în trigon cu Mercur înseamnă că vom auzi ceva vești bune în perioada următoare, că vom fi pozitivi și plini de optimism și speranță, că ni se vor întâmpla lucruri frumoase și magice care ne vor face sufletul să vibreze de recunoștință și iubire, că ne aflăm sub influența norocului în ciuda retrogradării lui Mercur. Există o extindere a orizontului cunoașterii care se va reflecta nu doar în interiorul nostru, ci și în exterior, în multe domenii.

Suntem tentați să socializăm, mult și cu spor, și mai ales cu oameni de la care avem ce învăța sau pe care îi învățăm la rândul nostru. Inseamnă că vom acumula informații noi și că mulți dintre noi își vor extinde enorm orizonturile, dincolo de limitele jobului sau meseriei lor. Cerul este limita în această perioadă, așadar permiteți-vă să visați, să plănuiți, să vă țeseți visurile păstrându-vă mintea și perspectivele deschise. Cei care lasă deoparte, cel puțin momentan, sistemele de gândire tradiționale și gândesc liber și deschis, vor avea numai de câștigat.

Deși avem de-a face cu un Mercur retrograd, în mod neașteptat, putem spune că și călătoriile sunt favorizate în această perioadă, mai ales cele care au ca scop aprofundarea, cunoașterea și comunicarea (în scopul unor studii, conferințe etc), dar și socializarea, comunicarea sau apropierea de cei dragi (vizitarea unei rude, a unui prieten drag etc). La fel, nici negocierile, asocierile și parteneriatele benefice, semnarea unor acte legale sau a unor contracte ce țin de rezolvarea unor situații mai vechi, care măcinau și stârneau neliniște, nu merg deloc rău, ci din contră, stau sub auspiciul norocului.

Foto: De la SN VFX /Shutterstock

Foarte posibil că cei care au de rezolvat astfel de situații vor simți o eliberare completă și un sentiment de ușurare și de pace infinit atunci când își vor da seama că au întors într-un mod benefic lor o pagină din cartea practică a vieții lor. Este ca și cum li se va lua o piatră de pe inimă. De asemenea, această perioadă este propice revizuirii unor documente importante (un manuscris, un testament, un plan de afaceri detaliat etc) și retușării acestora cu scopul de le da o formă finală și de a le face cunoscute și altora, chiar dacă este posibil să fie semnate și aprobate la sfârșitul perioadei, când Mercur va ieși din retrograd.

Influența lui Pluto în contextul lui Mercur retrograd va fi resimțită într-un mod mai profund și mai dificil decât cea a lui Jupiter. Pluto este planeta vieții si a morții, a transformarilor profunde. Aceasta presupune mai multă intensitate și adâncime în gândire și în modul în care comunicăm sau interacționăm cu ceilalți și, deși creează un mediu propice și favorabil pentru cercetare sau orice presupune un studiu aprofundat, minuțios, efectuat în cele mai mici detalii, ne îndeamnă să ne menținem deschiși și pașnici, departe de orice tendințe spre exagerare sau extreme și extremism.

Evitați să vă susțineți ideile sau sistemele de gândire cu mai multă convingere decât este necesară (pentru alții vor exista împrejurări mai bune de a transmite mesaje puternice) și evitați să le impuneți altora ceea ce gândiți apelând la forța voastră mentală. Acestea sunt contexte de evitat căci pot naște manipulări, distorsionari ale realității, conflicte, negativism, critici și chiar neînțelegeri și teorii ale conspirației. Păstrați întotdeauna măsura și bunele maniere, iar calea de mijloc va fi găsită.

Pe de altă parte, nu puteam trece cu vedere un aspect fericit și noroc pe care îl menționează astrologii de la astrologyking: alinierea lui Mercur cu Spica (sau Alpha Virginis), cea mai luminoasă stea din constelația Fecioarei, și cu Arcturus (Alpha Boötis) – cea mai strălucitoare stea din emisfera celestă nordică), considerate în astrologie a fi cele mai norocoase stele fixe.

Foto: steaua Arcturus (α Boo) din constelația Boarului; Foto: De la Cristian Cestaro /Shutterstock

Astfel, conform publicației, Arcturus predispune spre bogății, determinare, faimă, dreptate și prosperitate, iar în acest aspect cu Jupiter promite un succes fulminant și durabil și realizări deosebite acolo unde există inițiativă și spirit întreprinzător. Totodată, Spica în aspect cu Mercur este despre responsabilitate și asumare atunci când vine vorba de poziții de autoritate, inteligență și ingeniozitate, renume, noroc, originalitate și o sete de cunoaștere profundă în domeniile artei și ale științei, dar și o înclinație către spiritualitate și chiar frânturi de conștientizări divine sau clarviziuni.

Foto fr si main: De la Vadim Sadovski /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri