Tu ce faci de 1 Decembrie? Te faci comoda in fata televizorului si privesti prin sticla defilarile armatei romane? Privesti soap-urile, urmaresti stirile pana cand ti se face iac si bleah? Asculti fara entuziasm latraturile politice si de patriotism ale stimabililor romani?

Tinerii de astazi nu mai stie ce inseamnna 1 decembrie. Tinerii de astazi nu mai crede in spiritul roman. Dar nici cei in varsta. Nici cei maturi. Nici cei mai la inceput de viata. Nici noi toti, cu mic cu mare, cu obraz gros, cu pielea trandafirie, cu bani in posetuta Cucii sau buzunare lipsa. Orice ne-ar promite altii si noi am crede sau nu, de Romanica noastra draga nu vrem, nu putem si refuzam sa ne lasam. Slava Domnului ca astazi este 1 Decembrie. De mult nu ne-am mai odihnit asa copios ca astazi. Sa multumim trecutului romanesc pentru asta.

Tu ce faci de 1 Decembrie? Te faci comoda in fata televizorului si privesti prin sticla defilarile armatei romane? Privesti soap-urile, urmaresti stirile pana cand ti se face iac si bleah? Asculti fara entuziasm latraturile politice si de patriotism ale stimabililor romani? Avem atat paine si circ angro si en detail de la dragii nostri politicieni ca ni s-a aplecat long time ago. Totul este de ceva timp expirat. Fiecare sarbatoreste cum stie, cum il taie capul, femeile diferit decat barbatii, barbatii altfel decat femeile, poate ca la fel barbatii si femeile. Dar special, pentru noi, femeile, un cineva neinspirat a prezentat un decalog:

1. Nu te simti bine daca simti ca nu e cazul! Ai dreptul sa te simti oricum: trista, suparata, fericita ca ploua afara, vesela ca totusi nu se maresc taxele, ca inca ai un loc de munca, ca sarbatorim totusi un 1 Decembrie. Da-ti o palma peste obraz, dar ai mare, mare grija ca ulterior povestea ta sa nu apara la breaking news.

2. Nu iesi in strada si nu te bate cu pumnii in fata de mandrie ca in pieptul tau bate o inima de romanca daca nu mai vrei sa traiesti in tara tuturor imbarligaturilor. Poti in schimb sa auzi o melodie romaneasca cantata cu foc si jale, una de-ti inmoaie genunchii si iti topeste barna din ochi pe loc. Emotioneaza-te de un “Noi suntem romani!”, dar nu te lasa intimidata. Dupa ce te-ai uitat atent in jurul tau de astazi, nu te lasa sa-ti treaca.

3. Nu te face frumoasa daca te simti urata! Nu se supara nimeni daca lasi trusa de machiaj sa lancezeasca, tenul sa se odihneasca, ochii sa te vada asa cum esti, mintea sa invete mai multe despre increderea in tine. Ai datoria patriotica sa te accepti asa cum esti.

4. Nu dormi prea mult daca nu iti este somn prea tare! Gandeste-te sub presiunea unei guri de aer proaspat. Dincolo de patru pereti e viata, au loc defilari, se poarta parada, se afiseaza ostentativ patriotismul, oamenii isi amintesc cu nostalgie trecutul, se incrunta in fata prezentului si spera totusi intr-un viitor mai roz. Trezeste-te, desteapta-te, intoarce-te si perpeleste-te pe toate partile! Poate de data aceasta o sa rezolvi ceva...


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri