In ceea ce priveste personalitatea persoanelor stangace, psihologii sunt de parere ca acestia sunt mai independenti, mai flexibili, mai inteligenti si mai adaptabili, mai rezistenti in fata presiunilor social decat oamenii dreptaci.
-Conform anumitor teorii stiintifice, in cazul persoanelor dreptace, emisfera dominanta a creierului este reprezentata de emisfera stanga. Partea stanga a creierului este considerata a fi partea rationala a creierului, cea care reactioneaza/ raspunde instructiunilor verbale, cea care ajuta la rezolvarea problemelor din perspectiva secventiala si logica a lucrurilor, la perceptia diferentelor care exista intre lucruri, cea care controleaza gandirea analitica si rationala si activitati precum vorbitul si scrisul.
-Conform unui alt studiu, oamenii dreptaci se folosesc de partea dreapta a creierului pentru a se concentra nu asupra unui detaliu anume, ci asupra imaginii per ansamblu. Emisfera dreapta a creierului controleaza partea stanga a corpului, iar emisfera stanga a creierului pe cea dreapta. Daca aceste teorii sunt adevarate, inseamna ca stangacii se folosesc mai mult de partea dreapta a creierului care este folosita in activitati in care sunt solicitate mai mult emotiile, imaginatia si creativitatea.
-In unele civilizatii si culturi este considerat drept nepoliticos obiceiul de a manca cu mana stanga.
-Majoritatea oamenilor stangaci au tendinta de a mesteca cu partea stanga a maxilarului, in timp ce cei mai multi oameni dreptaci mesteca cu partea dreapta a gurii.
-Oamenii stangaci deschid mai usor borcanele si sticlele decat cei care utilizeaza mana dreapta, in timp ce oamenilor dreptaci le este mai usor sa le inchida.
-In Evul Mediul, pedeapsa pentru persoanele care scriau cu mana stanga era moartea.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul Viața este frumoasă dacă știi cum să o trăiești!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri