In ceea ce priveste personalitatea persoanelor stangace, psihologii sunt de parere ca acestia sunt mai independenti, mai flexibili, mai inteligenti si mai adaptabili, mai rezistenti in fata presiunilor social decat oamenii dreptaci.

-Conform anumitor studii, oamenii dreptaci traiesc in medie cu 9 ani mai mult decat cei stangaci.
-Toti ursii polari sunt dreptaci.
-Majoritatea oamenilor stangaci au tendinta de a desena chipuri de oameni cu fata indreptata spre dreapta, iar nu spre stanga
-Mai mult de 2500 de persoane mor anual din cauza faptului ca utilizeaza unelte si instrumente destinate oamenilor dreptaci. Cercetatorii canadieni sustin ca exista o probabilitate mai mare ca oamenii stangaci sa fie homosexuali.
-In ceea ce priveste personalitatea persoanelor stangace, psihologii sunt de parere ca acestia sunt mai independenti, mai flexibili, mai inteligenti si mai adaptabili, mai rezistenti in fata presiunilor social decat oamenii dreptaci.


-Oamenii stangaci se adapteaza mai repede si vad mai bine in apa decat oamenii dreptaci.
-1 din patru astronauti sunt stangaci.
-De regula, oameni stangaci au performante mai bune decat dreptacii in activitati sportive precum tenis, inot sau baseball.
-Mai putin de 10% din populatia lumii este stangace, iar procentul oamenilor stangaci a crescut de la 5% la 10% in ultimii 100 de ani.
-Leonardo da Vinci putea sa scrie cu una din maini in timp ce cu cealalta desena. Printre oamenii stangaci faimosi ai lumii se numara personalitati precum: Einstein, Newton, Picasso, Alexandru cel Mare, Napoleon Bonaparte, Michelangelo, Beethoven, Benjamin Franklin, Henry Ford, iar noi cercetari arata ca oamenii stangaci sunt mai creativi, mai eficienti si mai rapizi in indeplinirea sarcinilor dificile, a sarcinilor ce implica stimularea intelectuala si acumularea de informatii. Stangacii au performante bune la activitati precum jocurile pe calculator, sunt mai capabili sa desfasoare activitati simultane (spre ex. vorbitul la telefon in timpul sofatului) si activitati a caror performare implica ambele emisfere ale creierului si o procesare rapida a informatiei.
-Exista cu 50% mai multi barbati stangaci decat femei stangace.
-Unii dintre cei mai bogati oameni ai planetei sunt stangaci. Oprah Winfrey si Bill Gates sunt stangaci. Conform unui studiu recent, stangacii care au o educatie superioara castiga cu 10-15% mai mult decat ceilalti.
-In doar 20% din cazurile de gemeni, unul este stangaci si unul dreptaci. De regula, gemenii sunt ambii dreptaci.
-Motivele pentru care unii oameni sunt stangaci nu sunt in totalitate clare, insa se pare ca acestea depind de anumiti factori genetici si ambienti. Nivelurile ridicate de testosteron suprima emisfera stanga a creierului si exista o probabiltate destul de mare ca mamicile care urmeaza tratamente cu testosteron in timpul sarcinii sa nasca un copil stangaci.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul Viața este frumoasă dacă știi cum să o trăiești!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri