Protejarea corpului de razele ultraviolete ar trebui să reprezinte o prioritate pentru fiecare dintre noi, indiferent de anotimp sau de tipul de ten.

Soarele puternic poate avea efecte devastatoare asupra pielii oamenilor și poate contribui și la înrăutățirea stării de spirit. De aceea, protejarea corpului de razele ultraviolete ar trebui să reprezinte o prioritate pentru fiecare dintre noi, indiferent de anotimp sau de tipul de ten.

ABC-ul protecției solare este simplu. Evită expunerea la soare în timpul orelor de vârf și adăpostește-te la umbră, folosește produse cu factor de protecție solară și poartă haine și accesorii care să blocheze razele ultraviolete.

Folosește zilnic produse cu protecție solară

Una dintre cele mai bune modalități de a evita arsurile și de a împiedica dezvoltarea cancerului de piele este folosirea unor produse cu protectie solara. Dacă ai pielea sensibilă, găsirea produselor potrivite poate fi o adevărată provocare, însă nu o misiune imposibilă. Mai mult decât atât, este important să conștientizezi că ai nevoie de protecție împotriva razelor ultraviolete atât în sezonul cald, cât și în lunile de iarnă, iar folosirea produselor cu SPF trebuie să facă parte din rutina zilnică de îngrijire.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ai încredere în tine! Lucrurile se vor aranja exact așa cum îți sunt menite Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN Când ai uitat să mai crezi în miracole, Universul îți oferă cele mai frumoase surprize!

Astfel, este recomandat să folosești creme cu protecție solară în fiecare zi, chiar dacă afară este înnorat sau zăpada este înaltă de 20 de centimetri. Aplică loțiunea de protecție pe întreaga suprafață a corpului, cu 15-30 de minute înainte de a ieși din casă. Aceasta trebuie să aibă factor de protecție solară de cel puțin 30 SPF. Este recomandat să aplici un nou strat la fiecare două sau trei ore și după fiecare baie în mare sau în piscină. Totodată, nu uita să folosești și un balsam de buze cu SPF.

Dacă ai pielea sensibilă și ai avut reacții alergice la cremele cu factor de protecție solară, încearcă produse fără chimicale, acid para-aminobenzoic, conservați, parfumuri sau alcool.

În cazul în care expunerea la soare este ridicată, poți folosi oxidul de zinc, care va forma un strat protector împotriva razelor solare și a altor agenți atmosferici.

Atunci când nu mai crezi în nimic, îți rămâne o singură variantă: Să crezi în tine! Când îți este dor de cineva, pune mâna în dreptul inimii – în sufletul tău dragostea pentru acea persoană este nesfârșită Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Evită expunerea la soare

Razele soarelui sunt mult mai puternice în timpul verii, de aceea, în această perioadă, trebuie să eviți expunerea la soare la orele amiezii, respectiv de la ora 11.00 până la ora 16.00. Dacă ești nevoit să ieși din casă, încearcă să te deplasezi prin locurile umbroase. Poți verifica la câte raze ultraviolete te expui prin „regula umbrei“. Dacă umbra este mai mare decât tine, acest lucru înseamnă că expunerea la raze ultraviolete este scăzută. În schimb, dacă observi că umbra este mai mică decât tine, atunci este momentul să te adăpostești.

Folosește haine adecvate

Hainele și accesoriile vestimentare te pot proteja de razele soarelui. Vara poți să fii șic, dar și protejat de razele ultraviolete dacă folosești o pălărie cu margini late de cel puțin zece centimetri (astfel încât gâtul, urechile, ochii și creștetul capului să fie la adăpost). Ochelarii de soare cu protecție UV previn deteriorarea ochilor, iar hainele îți protejează întregul corp. În acest sens, este indicat să porți pantaloni lungi, lejeri, și bluze care să acopere brațele. De asemenea, este bine ca hainele să fie confecționate din țesături destinate protecției împotriva razelor ultraviolete. Aceste obiecte vestimentare au o etichetă specială din care poți afla cât de eficiente sunt pentru a te proteja de soare.

Îți doresc timp… Noile legi ale Educației, aprobate: admiterea diferențiată la liceu și schimbări la Bacalaureat Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

Arsurile solare nu sunt doar inestetice, dar sunt și dureroase, iar expunerea la soare poate duce la dezvoltarea cancerului de piele. De aceea, indiferent de tipul de piele pe care îl ai, este important să te protejezi împotriva razelor ultraviolete, în orice anotimp.

Sursă foto: myboys.me /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri