14 Iulie 2020 publicat în Lifestyle 268 share-uri

Citatele și cuvintele lui Helen Keller sunt ca un balsam pentru suflet și suferințele noastre, învățându-ne să vedem binecuvântările și fericirile vieții în ciuda tuturor obstacolelor.

Dacă vreți inspirație la nivelul cel mai înalt, lăsați-vă inspirați de Helen Keller, o autoare americană pe care o admir din tot sufletul. Și atunci când vreau să renunț, să îmi plâng de milă (mă mai apucă câteodată) sau să deplâng vitregiile sorții, tot pe Helen Keller o am în minte... Este cel mai bun și elocvent exemplu de cum să nu renunți niciodată și să iubești viața cu tot ce ai tu mai frumos și tot ce îți oferă ea. Energia fantastică pe care a trezit-o și o trezește această personalitate remarcabilă mă pune rapid pe picioare și pe drumul cel bun. În ciuda obstacolelor pe care le-a întâlnit în viață (la 19 luni, în urma unei boli, rămâne cu dizabilități vizual-auditive), Helen Adams Keller (1880 –1968) și-a păstrat optimismul și nu s-a dat niciodată bătută, păstrându-și dragostea de viață și implicându-se în schimbarea în bine a societății în care a trăit.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume

Este celebră relația de prietenie dintre Helen Adam Keller și Anne Sullivan, profesoara sa, care a durat 49 de ani și care a devenit cunoscută publicului prin autobiografia “Povestea vieții mele”. Aceasta a ajutat-o să comunice, să învețe alfabetul Braille, prea puțin răspândit la vremea aceea, și i-a fost alături pe tot parcursul vieții sale. “Treptat m-am obişnuit cu tăcerea şi întunericul care mă înconjurau şi am uitat că a fost vreodată altfel, pînă a venit ea — profesoara mea - care avea să-mi elibereze spiritul”, mărturisea Helen în romanul sau autobiografic.

Helen Keller s-a implicat în activismul politic (a militat pentru dreptul la vot al femeilor, pentru drepturi în muncă și alte cauze sociale) și a susținut cauzele persoanelor cu dizabilități. A fost o autoare prolifica, scriind 12 cărți, un speaker a cărui voce s-a făcut puternic auzită, și a fost prima persoană cu surdocecitate care a absolvit colegiul. Citatele și cuvintele lui Helen Keller sunt ca un balsam pentru suflet și suferințele noastre, învățându-ne să vedem binecuvântările și fericirile vieții, să îndepărtăm norii propriei vieți și să vedem lumina.

Citate de Helen Keller care te inspiră cu adevărat 

“Nu a existat vreun pesimist vreodată care să fi descoperit secretul stelelor sau să fi navigat către un tărâm necartografiat sau să fi deschis o nouă cale pentru spiritul uman.”

“Aduceți-vă aminte: niciun efort pe care îl facem pentru a obține ceva frumos nu este vreodată pierdut.”

“Orice își are minunile sale, chiar și întunericul și tăcerea, și am învățat, indiferent de starea în care mă aflu, să fiu mulțumită.”

“Cel mai înalt rezultat al educației este toleranța.”

“Mi-ar plăcea, desigur, să împlinesc o misiune grandioasă şi nobilă, dar prima mea îndatorire este aceea de a-mi îndeplini treburile zilnice ca şi cum ar fi grandioase şi nobile.”

“Nu putem pierde niciodată cu adevărat ceea ce am iubit profund, căci ceea ce iubim cu adevărat devine parte din noi.”

„Când faci tot ce poţi mai bun, nu ştii niciodată ce miracol apare în viaţa ta sau în viaţa altui om.”

“Nu am fi învățat niciodată să fim curajoși și răbdători dacă ar fi fost doar bucurie în lume.”

“Folosește-ți ochii ca și cum de mâine nu ai mai putea vedea nimic. Ascultă muzica vocilor, cântecul păsărilor, tensiunile atotputernice ale unei orchestre ca și cum de mâine nu ai mai auzi nimic… Miroase parfumul florilor, gustă și savurează fiecare bucățică ca și cum de mâine nu ai mai putea mirosi sau gusta nimic. Bucură-te de toate lucrurile pline de plăcere și frumusețe pe care lumea ți le dezvăluie.

Foto: By sun ok /Shutterstock

“Cele mai bune şi mai frumoase lucruri din lume nu pot fi văzute, nici măcar atinse. Ele trebuie simţite în inimă.”

“Poate că știința a găsit un leac pentru multe dintre rele, dar nu a găsit un remediu pentru cel mai rău dintre ele – apatia ființelor umane.”

„Atunci când eşti cel mai nefericit învaţă să crezi că există ceva pentru tine pe care să-l faci în această lume. Atâta vreme cât poţi îndulci suferinţa altuia, viaţa nu este în zadar.”

“Dacă ceea ce vedeţi în faţă nu e bine, încercaţi să priviţi în sus. Întotdeauna e bine.”

“Mirosul este un vrăjitor puternic ce te transportă peste mii de mile şi prin toţi anii vieţii tale.”

“Chiar dacă lumea e plină de suferință, e plină și de oameni care au depășit-o.”

“Moartea nu e nimic altceva decât trecerea dintr-o cameră în cealaltă. Dar pentru mine este o diferență, să știți. Căci în acea cealaltă camera, eu o să fiu capabilă să văd.”

 “Ceea ce caut nu este în afară, ci este înăuntrul meu.”

“Singuri putem face atât de puțin; împreună putem face atât de multe.”

“Nu pot să fac tot, dar pot să fac ceva. Nu trebuie să nu fac acel ceva pe care pot să-l fac.”

“Lupta vieții este una din marile noastre binecuvântari. Ne face răbdători, sensibili, asemenea lui Dumnezeu. Ne învață că, în ciuda faptului că lumea e plină de suferință, este plină și de oameni care au depășit-o.”

“Optimismul este încrederea care conduce către realizare. Nimic nu poate fi făcut fără speranță și încredere.”

“Cea mai patetică persoană din lume este cea care are vedere, dar nu are viziune.”

Foto fr si main: By sun ok /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri