Cand ne referim la stres avem in vedere 3 etape: cea de alarma, moment in care apar factorii de stres; etapa rezistentei in care incercam sa ne adaptam situatiei respective; si faza in care cedam sub presiunea factorilor perturbatori.
Mananca multe legume si fructe. Renunta la cantitatile exagerate de cafea si incearca si ceaiul, uneori poate face minuni.Vitamina B poate fi de un real ajutor, asadar indrepta-ti privirea spre mai mult iaurt, cereale, orez.
Odata elimnat stresul vei vedea cum si kilogramele in plus iti vor spune adio!

12. Nu neglija relatia: sterilitate-stres


Cercetatorii inca studiaza aceasta problema, insa nu este de neglijat. Pentru o viitoare familie, atat tu cat si partenerul tau trebuie sa elimintii din viata voastra, in masura in care puteti, tot ce poate dauna in vederea conceperii unui copil.

13. Ai grija de tine!

Mai intai de toate ar trebui sa fie sanatatea si apoi locul de munca si problemele zilnice. La ce te ajuta ca nu ai necazuri daca tu esti bolnava? Cand esti stresata esti extrem de sensibila si vulnerabila bolilor.Indicat ar fi sa nu incepi sa iei medicamente contra stresului fara sa ai o recomandare din partea medicului. Mergi la masaj, la salon, schimba-ti look-ul. Ingrijeste-te, relaxeaza-te cum doar tu stii sa o faci!

14. Nu uita de viata personala!

Mai exact, nu uita de sex. Stresul poate schimba situatia. O persoana stresata si nervoasa nu mai are o activitate sexuala cum ar avea daca ar fi linistita. Sunt sigura ca au fost multe cazuri cand i-ai spus partenerului de viata ca esti mult prea stresata sau nervoasa si ca ai vrea sa dormi. I se intampla oricui uneori, insa ai grija sa nu fie din ce in ce mai des! In timp, te indeparteaza de ceilalati si nu reusesti sa intelegi de ce relatia ta se stinge. Poate esti norocoasa si sexul te elibereaza de starile tensionate. Sa nu devina un "medicament" impotriva starilor de tensiune si sa uitam de cuvantul dragoste.

15. Fa-ti planuri de vacanta!

Combina munca si starile stresante cu planuri privind vacantele sau clipele de distractie .Chiar daca stii ca ai o zi grea gandeste-te ca seara mergi acasa in sanul familiei si vei avea parte de o seara linistita. Sau ca vei avea parte de o cina romatica, vei dansa si te vei deconecta de tot ceea ce e daunator pentru tine.
Distractia nu dauneaza sanatatii (daca nu exegeram).

Sa nu uitam ca exista doua feluri de stres. Unul negativ (distres) si unul pozitiv (eustres). Haideti sa facem parte din cea de-a doua categorie!


Un articol de Livia
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare Vârsta de pensionare la români crește! Ce anunț a făcut şeful Casei de Pensii

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri