Cand ne referim la stres avem in vedere 3 etape: cea de alarma, moment in care apar factorii de stres; etapa rezistentei in care incercam sa ne adaptam situatiei respective; si faza in care cedam sub presiunea factorilor perturbatori.

7. Fii atenta cat mananci!


Nervoasa, trista...consolarea? Mancarea. Daca esti intr-o astfel de stare nu e cazul sa mamanci intr-o zi mai mult decat ai fi facut-o intr-o saptamana. Inghetata si ciocolata nu ne consoleaza si nu ne vindeca. Ne da o senzatie de bine in acel moment, insa nimic mai mult.
Cunosc persoane care din cauza stresului ajung in cealalta extrema. Nu mai mananca. Stiu ca nu se pot apropia de alimente si orice ar manca le-ar face rau.
Nu e bine nici prea mult dar nici deloc. Gaseste echilibrul si invinge starile deprimante.

8. Disciplineaza-te!

Toate situatiile au o limita. Inainte de a te distruge ar trebui sa stii sa-ti stabilesti propriile granite. Sa incerci sa rezolvi situatia si sa nu o agravezi. Analizeza-ti personalitatea cand esti stresata si fa o schimbare. Fa-ti o promisiune ca te vei schimba pentru binele tau si nu numai.

9. Profita de pasiunile tale.

De fiecare data cand sunt stresata fac fotografii. Nu cred c aexista ceva ce m-ar putea relaxa mai mult .Dar tu? Citeste o carte, mergi la film, asculta muzica linistitoare. Canta, danseaza, daca asta simti.
Fa ceea ce iti place sa faci si nu te mai gandi de doua ori inainte.

10. Nu da vina pe ceilalti.

Ai tendinta de a fi mult prea irascibila. Orice cuvant adresat ti se pare ca iti este spus cu rautate si te simti atacata. Nu-i invinui pe ceilalti pentru problemele tale. Daca te certi sau urli nu gasesti o rezolvare. Poate doar te indepartezi de ceilalti si ajungi intr-o stare si mai rea…sa incepi sa plangi foarte des, chiar si fara un motiv real.

11. Evita stresul in timpul dietei!

Desi esti la o dieta stricta nu slabesti .Ce-i de facut? Ce se intampla de fapt? Uneori, ajungi chiar sa te ingrasi.
Toate acestea se intampla din cauza stresului. Intial, trebuie sa-ti controlezi starile pentru ca dieta sa fie cu succes. Degeaba ne infometam pentru ca mai rau ne face.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare Vârsta de pensionare la români crește! Ce anunț a făcut şeful Casei de Pensii

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri