Cand ne referim la stres avem in vedere 3 etape: cea de alarma, moment in care apar factorii de stres; etapa rezistentei in care incercam sa ne adaptam situatiei respective; si faza in care cedam sub presiunea factorilor perturbatori.
Daca deja esti bolnava, faptul ca te stresezi nu te ajuta cu nimic in procesul de vindecare, chiar dimpotriva, il incetineste.

Scapa de stres!

E momentul sa iei masuri si sa tii cont de cateva sfaturi.

1. Mai mult sport!


De fiecare data cand simti ca esti la capatul puterilor, ca nimic nu iese cum vrei si ai o stare de nedescris este indicat sa faci putin sport. Ar fi excelent daca ai face acest lucru zilnic, o plimbare de 20 de minute in parc ne-o permitem cu totii. Astfel ai ocazia sa-ti limpezesti mintea si sa te deconectezi de ziua care tocmai a trecut.

2. Calmeaza-te!


Numara pana la 10, respira adanc si linisteste-te. Repeta-ti in minte: sunt calma, sunt calma, totul se va rezolva.
P.S Daca nu merge cu autosugestia mai bine sa nu incerci, poate te enervezi si mai rau.

3. Cauta un umar pe care sa plangi!

Ajuta enorm sa ai pe cineva alaturi de tine, o persoana care sa stie sa te asculte si sa vorbeasca mai putin ca tine. Sa-i poti spune problemele si sa te sfatuiasca, sa-ti distraga atentia de la stres. Daca simti nevoia sa plangi, atunci poate chiar ar trebui. Vei realiza ca astfel te vei elibera de povara asta de stres mult mai usor. Poate ai surpriza sa constati ca nu esti singura intr-o astfel de situatie si ca exista oameni care inca te inteleg si te sprijina.

4. Graba strica treaba.


Timpul curge mult prea repede si totul in jurul tau se dezvolta mult prea rapid. Deoarece nu mai gandesti pozitiv se poate sa iei pe moment anumite decizii pe care sa le regreti in viitor. O stare stresanta te poate face sa renunti la locul de munca, desi pana atunci erai multumita de situatia ta sau mai rau sa te certi cu cei dragi, sa rupi legaturi doar pentru ca te-ai lasat condusa de stres si nu ai incercat sa-l conduci tu pe el.
Daca esti tot timpul in intarziere, fa un efort, trezeste-te mai devreme, pleaca cu 10 minute inainte de ora la care ai fi plecat de obicei.

5. Culorile relaxeaza!


Priveste pentru cateva minute cerul albastru. Iti va oferi o stare de liniste.

Te poate ajuta chiar si stilul vestimentar. Alege bluza rosie si evita culorile reci.

6. Odihneste-te!


Stiu ca in societatea noastra nu se mai practica de mult acest "sport" al somnului. Cafele peste cafele si ore pierdute fara un rezultat real. Somnul ajuta si daca nu poti sa dormi nu sta in pat in speranta ca se va intampla si aceasta "minune". Fa-ti un ceai linistitor (eventual de tei), bea o cana de lapte cald, relaxeaza-te si de ce nu… numara niste oi in gand.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare Vârsta de pensionare la români crește! Ce anunț a făcut şeful Casei de Pensii

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri