6 Octombrie 2009 publicat în Lifestyle 10 share-uri

Vechii celti credeau in puterea zilei de nastere si in semnificatiile acesteia. Fiecare persoana se afla sub semnul unui animal protector si plecand de la timpul nasterii, un animal-simbol mitic ii influenteaza destinul si personalitatea. Conform traditiei celtice, iata care sunt cele 12 zodii- oameni-animale in functie de ziua de nastere conform traditiei celtice:

Vechii celti credeau ca elementele vegetative si oamenii sunt legati prin fire invizibile si ca la un nivel metafizic destinele acestora se intrepatrund, interactionand pozitiv sau negativ. Pornind de la aceste convingeri si de la experientele de viata ale celor din jur, preotii druizi au creat zodiacul arboricol, in care natura vegetala este pusa in legatura cu cea umana. Probabil ca va este familiar horoscopul arboricol celtic. Acest zodiac se bazeaza pe ciclul lunii si pe gradele solare, in religia vechilor celti anul fiind impartit in 13 decade lunare.

Fiecare zodie a horoscopului celtic corespunde insa unui copac sacru, unei litere a alfabetului ogham, unui animal protector, unui zeu celtic sau unor alte elemente precum pietrele pretioase. Poate ca nu stiati insa ca vechii celtii credeau si in puterea zilei de nastere si in semnificatiile acesteia. In functie de data nasterii, fiecare om are un caracter arhetipal si trasaturi imprumutate de la vietuitoarele pamantului. Fiecare persoana se afla sub semnul unui animal protector si plecand de la timpul nasterii, un animal-simbol mitic ii influenteaza destinul si personalitatea. Iata care sunt cele 12 zodii- oameni-animale in functie de ziua de nastere conform traditiei celtice:

Omul-Cerb (24 decembrie – 20 ianuarie)


Planeta guvernanta: Soarele
Trasaturi protectoare ale totemului: Initiativa, Spirit liber, Maretie, Probitate, Demninitate
Personalitate: Oamenii-cerb iubesc existenta linistita, departe de rautatile si meschinariile care au loc in lume. Atingerea spiritualitatii supreme trebuie sa aiba loc pe cale cinstita, fireasca, fara interventii binevoitoare si fara intruziuni sau fara a schimba ordinea prestabilita a lucrurilor. Oamenii-cerb au un fel de a fi si de a se purta specific vechilor aristocrati ceea ce ii face sa fie tratati cu respect si admiratie de catre cei din jur. Sunt personalitati demne, mandre si chiar daca par puternice pot fi ranite cu usurinta. Au un simt estetic dezvoltat, nu suporta excesele si vulgaritatile si prefera rezolvarea conflictelor pe cale amiabila.

Omul -Cocor (21 ianuarie- 17 februarie)
Planeta guvernanta: Uranus


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri