10 Septembrie 2009 publicat în Lifestyle 30 share-uri

Tresaririle si zbaterile membrelor corpului sau ale anumitor parti din trup nu sunt asadar intamplatoare. Ele vorbesc despre lucruri care ni se vor intampla in viitorul apropiat sau departat. Oamenii din popor credeau cu tarie in semnificatiile lor.

Ti s-a intamplat vreodata, ca fara vreun motiv anume, sa ti se zbata ochiul stang sau drept, sa-ti tiuie o ureche, sa-ti tresara un muschi de la pulpa piciorului? Ai primit imediat si explicatia non-medicala de la vreun prieten atotcunoscator: “in curand o sa te intalnesti cu cineva drag”? Nu-i asa ca ai izbucnit sceptic in ras sau te-ai amuzat mai ceva ca un copil? Ce semne prevestitoare ar putea sa se ascunda in niste miscari musculare involuntare?

Avem insa un destin. Fiecare dintre noi. Totul in viata ni se intampla cu un scop. Exista forte peste puterea noastra de intelegere care ne patroneaza existenta. Setea omului de a patrunde dincolo de limitele cunosterii sale si de a sparge tainele viitorului este de nepotolit. Vedem semne pretutindeni in jurul nostru. Ne dorim atat de mult sa ne putem anticipa viitorul incat le vedem in tot ceea ce ni se intampla. Simple coincidente sau nu, putini sunt cei care ar indrazni sa le nege manifestarea.

Din cele mai vechi timpuri si pana in zilele noastre, oamenii au considerat aceste semne drept o interventie a unei puteri oculte aflate deasupra puterii noastre de perceptie. Intelepciunea si cultura populara nu doar romaneasca, ci si a altor popoare este insa plina ochi de prezenta acestor semne si de semnificatiile acestora. Ba chiar exista o stiinta speciala care se ocupa de asa ceva. Se numeste palmomantica si interpreteaza zvacnirile ce au loc in diverse parti ale trupului.

In Trepetnicul cel Mare (carte romaneasca populara de semne), aceste semne sunt pe indelete explicate. Tresaririle si zbaterile membrelor corpului sau ale anumitor parti din trup nu sunt asadar intamplatoare. Ele vorbesc despre lucruri care ni se vor intampla in viitorul apropiat sau departat. Oamenii din popor credeau cu tarie in semnificatiile lor. Daca tresarirea pleoapei se intampla doar o singura data, este posibil sa fie doar o coincidenta, spuneau batranii intelepti. Asadar, este bine sa astepti inainte de a trage unele concluzii. Daca fenomenul se repeta in mai multe zile si in aceeasi parte a corpului, atunci cel mai bine ar fi sa crezi in ceea ce prevesteste acesta. De regula, tresaririle care au loc pe partea dreapta a corpului sunt considerate semne de bun augur, iar cele de pe partea stanga, de rau-augur. Va prezentam asadar cateva dintre cele mai importante semnificatii si interpretari ale zvacnirilor anumitor zone ale corpului:


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri