22 Mai 2019 publicat în Lifestyle 40 share-uri

Iata care sunt pasii de urmat pentru a-ti pregati tenul pentru un bronz perfect vara aceasta:

Atunci cand ne pregatim pentru vacanta de la mare sau pentru weekenduri prelungite la piscina, avem tendinta sa fim preocupate mai degraba de bronzul de pe corp decat de cel al tenului. Insa daca nu vrei sa te confrunti cu problema petelor de soare sau a decolorarilor cauzate de razele UV si iti doresti un ten uniform, auriu si stralucitor, este important sa stii ca trebuie sa incepi ritualul de ingrijire cu ceva timp inainte de a te expune la soare.

Exista mai multe trucuri care te pot ajuta sa obtii un bronz frumos al tenului, in armonie cu cel de pe restul corpului, evitând unele greseli care pot duce la o bronzare inestetica. Iata care sunt pasii de urmat pentru a-ti pregati tenul pentru un bronz perfect vara aceasta:

Curata-ti tenul in profunzime

Inainte de toate, este important sa incepi vara cu un ten perfect curat, cu pori cat mai mici si lipsit de imperfectiuni. Pentru o curatare profunda a chipului poti apela fie la un tratament profesionist, fie iti poti organiza acasa propriul ritual de curatare a tenului, prin care sa elimini celule moarte, sa stimulezi regenerarea naturala a pielii si sa elimini murdaria care blocheaza porii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Caria dentară – ce este și cum se tratează

Incepe prin a sta cu fata deasupra unui bol cu apa calda, din care ies aburi, in care sa torni cateva picaturi de uleiuri cu proprietati regenerante. Aburul cald va ajuta la deschiderea porilor, ceea ce iti va fi de mare ajutor in pasul urmator. Curata-ti tenul cu ajutorul unui gel special, care sa patrunda in profunzime si sa elimine excesul de sebum si celulele moarte.

Daca nu esti multumita de rezultatul obtinut, poti apela la o masca cu ingrediente active pentru curatarea tenului, care va favoriza deblocarea porilor si iti va curata in profunzime tenul, conferindu-i si un aspect radios.

Dupa curatare, urmeaza tonifierea cu o lotiune speciala, un pas care ajuta la calmarea pielii si inchiderea porilor. Pasul final este reprezentat de hidratare, care va ajuta pielea sa se regenereze si sa produca celule noi.

Foloseste o crema cu factor de protectie solara

Chiar daca intentionezi sa te bronzezi, asta nu inseamna ca nu ar trebui sa te dai si pe ten cu o crema cu factor de protectie solara. De regula, se recomanda sa alegi un gel sau o crema noncomedogenica pentru ten, cu SPF intre 30 si 50, in functie de nuanta naturala a tenului tau. Pe masura ce chipul tau capata acel aspect auriu la care ravnesti, poti scadea nivelul factorului de protectie, insa nu mai jos de 10-15.

6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Transparențele - în tendințe în primăvara-vara 2023! 10 exemple de cum putem integra și purta piesele vestimentare din materiale transparente și semi-transparente în ținutele noastre

Retine ca tenul, expus aproape zilnic la soare, se bronzeaza mult mai usor si rapid decat restul corpului. De aceea, este bine sa iti protejezi cat mai bine chipul de razele soarelui, cu ajutorul ochelarilor de soare, a palariilor sau umbrelelor, astfel incat sa nu te bronzezi foarte puternic la fata, in timp ce restul corpului tau este inca alb ca laptele.

Hidrateaza-ti temeinic tenul

Vara este cu atat mai important sa bei suficienta apa pentru a-ti hidrata pielea din interior si a combate efectele nocive ale deshidratarii. Daca te confrunti cu problema ochilor umflati dimineata, imediat dupa ce te trezesti, foloseste niste bucati inghetate de castravete pentru a reduce inflamatia de la nivelul tenului, a-i reda hidratarea si stralucirea in mod natural.

Pliculetele cu ceai negru sau verde imbibate cu apa si tinute la rece pot fi la fel de eficiente pentru a revigora un ten cu aspect tern sau inflamat, in timp ce lamaia poate fi de mare ajutor in micsorarea porilor si eliminarea bacteriilor care contribuie la aparitia acneei. Retine insa ca sucul de lamaie nu trebuie lasat sa actioneze mai mult de trei-cinci minute pe ten, intrucat poate provoca iritatii, asa ca ai grija sa te speli cu apa calduta dupa folosire.

Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari Ghid pentru alegerea mobilierului interior

Sursă foto: Shutterstock /Copyright: kiuikson


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri