Nu te las nici o clipa sa ramai in mediocritate, pentru ca viata e prea scurta sa traiesti asa. Trezeste-te! Nu adormi in fata telenovelelor, nu te ascunde de problemele tale, esti stapana propriei tale vieti si numai tu poti schimba ceva.

Am o familie, am copii, nu mai contez eu, ei sa fie fericiti. Imi indrept toata atentia asupra lor, imi e de ajuns dragostea lor neconditionata. Pana cand iti e de ajuns? Pana cand cresc si pleaca de langa tine, pana cand te trezesti ca nu e de ajuns? Crezi ca daca te ascunzi de tine, daca incetezi sa mai ai grija de tine, poti sa le dai ce e mai bun? Cum pot sa mai am parte de implinire in viata sentimentala cand pana acum am avut atatea dezamagiri? Cum sa mai cred? Draga mea esti ceea ce gandesti, cu cat o sa te ingropi in pesimismul tau cu cat mai mult vei atrage aceleasi lucruri in viata ta.

Hai sa-ti spun cum arata viata mea acum 2 ani de zile. Relatie esuata, acuze, disperare, dependenta, nu aveam habar incotro ma indrept, nu stiam care e visul meu in viata, nu stiam care mi-e vocatia. Ma refugiam la fel ca tine, in ce puteam. Orice era suficient sa ma faca sa uit: prieteni, iesiri, discutii peste discutii cu prietenele. Ghici ce? Problemele nu dispar daca nu actionezi asupra lor, nu poti pur si simplu sa uiti pentru ca le porti cu tine. Dezvoltarea ta personala e vitala. Daca nu evoluezi mori, incet, incet. Daca nu analizezi greselile, daca nu le consideri un pas in evoluti a si incetezi sa te preocupi de tine, vei trai acelasi experiente.

Azi e minunat ce traiesc! Azi am puterea sa zambesc in fiecare zi, in fiecare zi cresc, evoluez, in fiecare zi sunt mai aproape de visul meu, in fiecare clipa stiu cine sunt, ce nevoi am si cum sa ajung la ele. Tu ce nevoi ai? Material? Spiritual? Emotional?

Ne oprim la planul emotional. Stii ce nevoi ai? Stii ce nevoi are partenerul tau? Va intersectati undeva? E simplu sa te avanti in relatii fara sa fii responsabila si apoi te intrebi de ce esuezi. Nevoile esentiale feminine in dragoste: Vreau sa fiu iubita! Vreau sa fiu ocrotita! Vreau sa fiu inteleasa! Vreau sa fiu respectata!

Nevoile esentiale masculine: Vreau sa fiu iubit! Vreau sa fiu acceptat! Vreau sa mi se acorde incredere!

Intreaba-te: in ce masura aceste nevoie reciproce sunt indeplinite in relatia ta?

Apoi hai sa vedem: Cum stai cu increderea de sine? Cum stai cu afirmarea de sine? Cum stai cu iubirea de sine? Cum stai cu respectul de sine? Cum comunici? Care e limbajul pe care il folosesti in fiecare zi? Afirmatii sau negatii? Cum stai cu inteligenta emotionala? Esti un bun manager al emotiilor tale? Stii sa asculti? Stii sa faci diferenta intre atractia fizica si atractia emotionala?


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri