Eutanasierea nu este un subiect facil pe care sa-l poti discuta si trata alaturi de un prieten, dimineata la o cafea sau intr-o pauza de tigara. Atat moartea, cat si eutanasierea au implicatii morale, religioase, etice peste care nu putem trece usor cu vederea sau cu sufletul.

Eutanasierea nu este un subiect facil pe care sa-l poti discuta si trata alaturi de un prieten, dimineata la o cafea sau intr-o pauza de tigara. Moartea in sine nu este un subiect pe care sa-l abordezi cu seninatatea si nonsalanta cu care ai aborda orice altceva. Atat moartea, cat si eutanasierea au implicatii morale, religioase, etice peste care nu putem trece usor cu vederea sau cu sufletul. Tragand insa cu urechea la ceea ce se discuta pe lumeaemica.ro in cadrul forumului, am dat peste niste discutii extrem de interesante legate de acest subiect. Iata cateva opinii pro si contra eutanasie emise de utilizatorii de pe lumeaemica:

jocker62 este cel care initiaza discutiile:"Mi-am amintit, intr-o discutie, de un episod petrecut cu ani in urma, relevant pentru acest subiect. Iata-l: undeva, intr-o familie tanara, s-a nascut un baietel.Toate bune si frumoase pana pe la noua luni, cand, in urma unui tratament gresit (s-a spus atunci) acesta s-a oprit din crestere. Corpul si creierul i-au ramas la stadiul de prunc, iar capul s-a dezvoltat normal timp de 30 de ani, varsta la care a murit. Parintii l-au ingropat crestineste, multumindu-i lui Dumnezeu ca au scapat de cosmar. Daca, asa cum se spune, exista o compensatie in toate, ce poate compensa oare suferinta, disperarea si oroarea parintilor ce au ingrijit copilul aproape treizeci de ani? Asadar, eutanasiere sau nu?"

vanghelis007: "Nimeni nu are dreptul de a lua viata cuiva.Toti care fac asa ceva se numesc criminali, indiferent de justificarile care le aduc pentru gesturile lor: puritatea rasei, scaparea de batrani, copii, bolnavi mintali,etc. Efortul social trebuie sa se concentreze spre salvarea si conservarea vietii, nu spre stingerea ei. Medicina este chemata sa slujeasca viata, nu sa serveasca scopurilor mortii. Oare cat de complicat poate fi?"

ioana48: "Nimeni nu are dreptul de a ucide. Insa mai este un aspect! In vremurile anterioare, daca cineva era bolnav incurabil, murea repede sau grav lovit intr-un accident nu era conectat la aparate pentru o perioada nelimitata de timp. Aparatura sofisticata de astazi nu exista atunci. Toate problemele din zilele noastre sunt cauzate de evolutia stiintei si a medicinei. Dar daca stiinta te ajuta sa descoperi ca fiul tau nenascut va fi un copil cu o grava malformatie sau cu o boala rara, cronica... ce faci in acest caz? Nu cred ca este deloc usor sa fi pus in postura de a lua o decizie de acest fel."


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri