Daca te-ai saturat de caldura orasului si tot ce vrei este sa-ti petreci timpul liber si vacanta intr-un loc departe de aglomeratia citadina, afla detalii despre cateva destinatii nu foarte cunoscute din Romania, itinerarii perfecte pentru weekend, dar si pentru concediul de vara.

Coloanele de Bazalt de la Rocos, judetul Brasov, se afla in vestul Muntilor Persani, langa Rupea. Rezervatia geologica de la Rocos cuprinde specatculoase formatiuni eruptive inalte de 10-15 metri formate prin racirea rapida a lavei.

Cetatea de la Petresti se afla la 4 kilometri de Sebes. Ramasitele cetatii si ale bisericii sunt mai cunoscute in afara tarii decat in Romania. Ruinele turnului-clopotnita se afla astazi in mijlocul cimitirului evanghelic, fosta curte a cetatii medievale in stil romanic. De jur imprejur s-a pastrat si curtina (zidul) de piatra care inconjura odinioara biserica.

Cetatea din ultima asezare saseasca, satul Petresti nu este inclusa in niciun circuit turistic, iar mult localnici nici nu stiu de existenta acestor ruine cu dimensiuni considerabile.

Autor: Alexandru Todoran

Sursa: lazy.ro

Citeste si alte articole pe lazy.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid 15 ani de fashion, lifestyle și o comunitate bine definită se sărbătoresc, în luna aprilie, la Băneasa Shopping City Direcția spre care mergi este mai importantă decât viteza cu care o faci

Turism cultural: Aventura artistica in Stuttgart

Echipamentul necesar pentru o aventura pe munte

Destinatii numai pentru femei


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri