E mult mai usor sa spui te urasc cand toata lumea in jurul tau se chinuie sa iubeasca. Haideti sa facem un pact si nu cu diavolul. Cu noi, cu identitatea noastra, cu prejudecatile si ranchiunele noastre. Noi, barbatii, o sa facem pact cu misoginia, voi, femeile, cu misandria. Noi barbatii o sa vedem ca avem ce invata de la femei, voi femeile o sa va dati seama ce aveti ce invataminte sa trageti de la barbati. Haideti pentru o clipa sa nu mai generalizam, haideti sa lasam deoparte cuvintele pe care le-am gandit si gandurile pe care le-am spus.

Stiu ca femeile simt infinit mai multe decat noi, caci altfel nu le-am putea numi altfel. Stiu ca noua, barbatilor, ne vine mai usor sa ranim, sa trecem peste excesele de sensibilitate ale altora, sa uitam, sa discriminam, sa ignoram, sa ne exprima mai insensibil, sa nu ne exprimam deloc, sa facem pe indiferentii si chiar sa fim, sa nu ne mai uitam inapoi si inainte. Suntem mai egoisti si stim sa facem rau mai mult, dar asta nu inseamna ca nu avem sentimente, ca nu stim sa iubim sau sa indreptam tot ce am gresit vreodata. Si nici femeile nu sunt mai prejos.

Sunt femei care parasesc, femei care sunt parasite, femei care stiu sa interpreteze rolul netrebnicului la fel de bine (poate si mai bine si mai plastic) decat un barbat. Sunt oameni care iubesc si fac greseli. Sunt oameni care nu mai iubesc si fac si greseli si mai mari. Sunt oameni care nu iubesc deloc si doar aceia se bat cu pumnul in piept si afirma ca iubesc “cum trebuie”. Fara sacrificii, fara gelozie, fara tumult si agonie, fara pasiune, fara uitare de sine si de celalalt... Doar ei pot dormi linistiti si fericiti, la adapost de ura sau de sentimente intense. Mai stiu ca, atat in cazul barbatilor, cat si al femeilor, dragostea poate dura chiar mai putin de trei ani, daca niciun barbat sau nicio femeie nu arunca ocazional cu pietre in ea. Haideti sa facem din prejudecati un factor de progres si sa nu ne mai prefacam ca nu ne pasa, sa nu ne mai mustram excesiv sau sa ne mai rusinam fara de folos ca am avut ganduri de ura unii fata de altii. Doar am trecut de mult timp peste urile justificabile doar la suprafata...

Seb


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri