Nivelul ridicat al cortisolului slabeste sistemul imunitar, marind astfel vulnerabilitatea in fata imbolnavirilor. In plus, persoanele singure dorm pe reprize, sunt apatice in timpul zilei si sunt tentate sa apeleze la somnifere pentru a-si asigura un somn bun. Singuratatea are efecte directe asupra cortisolului, un hormon specific stresului, ducand la cresterea nivelului acestuia.

Singuratatea ne poate afecta sanatatea organismului in aceeasi maniera in care o fac fumatul si obezitatea, ne demonstreaza un studiu recent ale carui rezultate au fost publicate recent pe Daily Mail. Izolarea de familie, de prieteni sau de persoanele dragi cauzeaza probleme legate de tensiunea arteriala si poate slabi sistemul imunitar, sustin cercetatorii din cadrul universitatii Chicago, Statele Unite ale Americii. De asemenea, conform studiului, singuratatea accelereaza ritmul de progresie a alienarii mintale si conduce in timp la tulburari ale somnului.

Psihologul John Cacioppo este de parere ca singuratatea are efecte directe asupra cortisolului, un hormon specific stresului, ducand la cresterea nivelului acestuia. In plus, singuratatea provoaca cresterea tensiunii arteriale. Cercetatorii au comparat starea de sanatate a unei persoane singure cu a unei persoane active din punct de vedere social si au constatat ca diferenta dintre cele doua este similara celei dintre fumatori si nefumatori sau dintre obezi si persoanele cu o greutate normala.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! 4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile

Comparativ cu tensiunea persoanelor sociabile, tensiunea persoanelor singure a inregistrat o crestere de 3 unitati, ceea ce duce la o probabilitate de trei ori mai mare a persoanelor singure de a suferi de anumite afectiuni ale inimii si la o probabilitate de doua ori mai mare de a muri din cauza acestor boli de inima. Nivelul ridicat al cortisolului slabeste sistemul imunitar, marind astfel vulnerabilitatea in fata imbolnavirilor. In plus, persoanele singure dorm pe reprize, sunt apatice in timpul zilei si sunt tentate sa apeleze la somnifere pentru a-si asigura un somn bun.

“Singuratatea a devenit un fenomen frecvent si comun in societatea fragmentata de astazi in care oamenii comunica mai mult prin intermediul internetului decat in mod direct. Din ce in ce mai multe persoane traiesc in singuratate si izolare. Fie din cauza fenomenului de imbatranire, fie pentru ca ne casatorim la varste mai inaintate si avem copii mult mai tarziu, exista din ce in ce mai putine persoane cu care sa poti vorbi si carora sa te poti confesa, singuratatea facandu-si simtita prezenta din ce in ce mai pregnant in viata de fiecare zi”, a afirmat Cacioppo.

Nu este suficient sa ai multe cunostinte ca sa nu te mai simti singur, adauga acesta. "In schimb prieteniile adevarate reprezinta una din cele mai puternice arme impotriva singuratatii. Ceea ce simt oamenii singuri poate fi asociat cu senzatia de foame. Solutia alungarii singuratatii nu este reprezentata de senzatia de saturatie, ci de placerea de a gati pentru altcineva sau de a savura o masa buna laolalta cu ceilalti”.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri