INTERVIU: Carleta Tiba - cum sa ai Acces la Constienta: TOTUL IN VIATA VINE LA MINE CU USURINTA, BUCURIE SI GLORIE

25 Iunie 2015 publicat în Lifestyle 59 share-uri

'Ce realitate, dincolo de aceasta realitate vrei sa creezi?', m-a intrebat Carleta si din momentul in care a facut acest lucru, in mintea si fiinta mea s-au deschis perspectivele unui spatiu infinit pentru posibilitati si pentru bine.
  • Carleta Tiba este facilitator Certificat Access Consciousness, ceea ce inseamna ca ii ajuta pe oameni sa constientizeze ca totul este posibil si ca accesul la Constienta nu este o zona exclusivista a liderilor spirituali din toate timpurile. In acest interviu veti descoperi ce inseamna Constienta, ce inseamna Acces consciousness si ce inseamna o viata traita din perspectiva acestor unelte.

Te-ai gandit vreodata ca tu ai puterea de a-ti schimba viata si realitatea in care traiesti?  

Inainte de a ajunge la partea unde eu am intrebat-o pe Carleta despre Access Consciousness, cu scopul de a face mai usor de inteles o astfel de experienta, mi se pare nimerit sa deschid cu o parte in care, printr-o avalansa de intreabari, la randul ei, Carleta Tiba ne deschide perspectivele pentru a percepe viata din cu totul si cu totul alte unghiuri de vedere.

„Te-ai intrebat vreodata ce este o realitate?”, scrie Carleta pe site-ul ei.

<

Ce ai crea ca si realitate pentru tine? Cat din ceea ce faci si din ceea ce esti este pentru a valida realitatile pe care ceilalti le-au format despre tine? Cat de mult validezi la cei din jur ceea ce au creat ca si adevar despre ei si despre viata lor?

Cat de mult iei aceasta realitate ca adevarata si ca unica realitate? Ce altceva ar fi posibil daca nu ai face acest lucru?

Cum vrei sa fie realitatea ta? Cum ar fi viata ta daca ai renunta la nevoia de a fi validat si de a fi inteles de catre ceilalti? Cum ar fi daca ai urma: “Doar pentru mine, doar de amuzament, fara sa fie nevoie sa spun nimanui”?>>  - Carleta Tiba

Ce realitate, dincolo de aceasta realitate vrei sa creezi?

Julia Sima - Garbo.ro: Pot fi oamenii fericiti?

Carleta Tiba: Ce am descoperit eu este ca da, oamenii pot fi ferciti, daca aleg acest lucru. Din punctul meu de vedere, fericirea este o alegere, la fel cum nefericirea este o alegere.

Fericirea, pentru mine, este atunci cand exista un sens de pace, de spatiu si de posibilitati. De multe ori insa uitam sau nu recunoastem faptul ca fericirea este o alegere.

Lumea in care traim este dependenta de drama, durere, suferinta si conflict. Toate acestea sunt alegeri pe care fiecare dintre noi le face. Cum stim ca noi suntem dependenti de suferinta?

Ei bine, daca avem acest gen de situatii in viata noastra inseamna ca ele ne plac. Stiu ca pentru multa lume acest lucru poate suna dur, dar daca suntem sinceri cu noi, vom vedea ca asa stau lucrurile. Cand ceva nu ne place, cerem sa iesim din acea situatie, cerem sa avem ceva diferit si primim si posibilitatile de a o face.
Intrebarile mele sunt: Este fericirea o alegere pentru tine? Daca ai avea posibilitati infinite, ai alege sa fii fericit sau nefericit? Ce ai putea sa fii sau sa faci diferit pentru a fi fericit?

Foto: Shutterstock.com; magie

Foto homepage: Shutterstock.com; papadie

Julia Sima: Ai cunoscut oameni care reusesc sa vada din alte unghiuri de vedere, putand sa traiasca o viata deplina, deschizandu-se catre posibilitati infinite?

Carleta Tiba: Da, am cunoscut si cunosc persoane care aleg sa vada ce este posibil in viata si care aleg sa aiba meniul posibilitatilor si alegerilor infinite. Si acesta este “un muschi” pe care il dezvoltam toti, daca alegem acest lucru. Ne-am antrenat, o mare parte din viata, sa vedem ce nu e posibil, acum, spun eu, e timpul sa ne antrenam sa punem intrebari de genul, “Ce altceva este posibil?”. Cu cat ne folosim constienta in a alege posibilitati, cu atat acest lucru va deveni natural si usor de ales.

In ultimii ani, o viata implinita a devenit o posibilitate accesibila si aleasa de mult mai multa lume. Cum devine si mai bine de atat? Ce altceva este posibil?

Julia Sima: Cum ai putea descrie experienta constientizarii?

Carleta Tiba: Dupa cum percep eu lucrurile acum, constienta este cine suntem noi. Ca si fiinte infinite, noi suntem constienti tot timpul. Doar ca, cei mai multi dintre noi nu recunoastem ca suntem constienti si nici lucrurile de care suntem constienti.

De exemplu, in acest moment, noi suntem constienti de ganduri, sentimente, senzatii din jurul nostru, de pe distante foarte intinse.

Noi percepem ce se petrece cu cei care sunt apropiati noua, chiar daca ei sunt la sute mii de kilometri distanta de noi. Percepem energii din interiorul pamantului, din jurul pamantului. Doar ca noi nu recunoastem aceste constientizari care exista mereu, sau, poate mai corect spus, nu le-am recunoscut cognitiv.

Cand esti constient, realizezi ca aproape nimic din ce percepi nu iti apartine ci ca aproape tot ce percepi sunt awarenessuri/constientizari despre ce e in jurul tau.

De exemplu, gandurile pe care le percepi, nu sunt tot timpul ale tale, senzatiile pe care le percepi in corp, nu sunt tot timpul ale tale, ele pot fi informatii pe care corpul tau ti le ofera legat de ce e in jur. Emotiile pe care le percepi, cele mai multe nu sunt ale tale, si tot asa.

Un instrument Access Consciousness care poate fi folosit cu usurinta, pentru a sti ce e al tau si ce nu este al tau, este acesta:

Pentru fiecare gand, senzatie, emotie, sentiment pe care le percepi, intreaba: Este acesta/aceasta al meu/a mea? Si daca nu este a ta, vei sti sau vei simti ca o usurare. Acesta este unul din modurile cele mai simple de a deveni constient de ceea ce esti constient. Si poti face acest lucru oricand, in orice situatie.

 

Foto: Shutterstock.com; fericire, ploaie, femeie fericita

Julia Sima: De ce i se spune „trezire”?

Carleta Tiba: Pentru mine trezire inseamna sa devii constient de ceea ce esti constient, si “vad” acest lucru ca pe o continua expansiune de awareness/constienta si de posibilitati. Iar despre denumirea “trezire” pot spune ca, de cele mai multe ori, definitiile sunt limitari si nu pot merge dincolo de ce stim deja.

Julia Sima: Ce inseamna Access Consciousness?

Carleta Tiba: Access Consciousness este un sistem pragmatic de instrumente si metode care te ajuta sa schimbi tot ceea ce nu functioneaza in viata ta.

Ce inseamna denumirea Access Consciousness? Inseamna accesul la constienta! Aceste instrumente iti ofera accesul la constienta, accesul la Tine.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri