Nu este deloc usor de fii spion si mai ales unul bun. Atractivitatea sau un fizic placut nu sunt deloc suficiente in lumea femeilor spion. Alte trasaturi precum puterea de intuitie extraordinara, inteligenta, capacitatea de disimulare, viclenia si mai mult decat curaj nu pot lipsi din lista calitatilor necesare unui spion adevarat. Si indraznesc sa adaug si puterea de seductia... caci multe din femeile care au contribuit la scrierea istoriei au apelat la aceasta arma. Poate ca si cea mai puternica!... Va prezentam cateva dintre cele mai controversate figuri feminine din istoria spionajului, care s-au folosit cu succes de inteligenta si farmecul lor feminin pentru a schimba istoria.

Pe perioada celui de al doilea razboi mondial, lucrand pentru Crucea Rosie, a furnizat informatiii francezilor si a incantat prin dansurile si gratia sa trupe de soldati aflati in Orientul Mijlociu. Charles de Gaulle in persoana i-a inmanat o medalie de onoare pentru informatiile aduse. Pentru ca celebritatea si frumusetea sa trecusera de mult timp granitele tarii pe perioada razboiului si reusea sa calatoreasca fara restrinctii in cele mai indepartate colturi ale lumii, Josephine a transmis informatii din Franta in Portugalia insemnandu-le cu o cerneala transparenta pe paginile compozitiilor sale muzicale. Nu putine au fost insa gurile rele care au acuzat-o de colaborari cu fascistii si comunistii. Josephine Baker credea cu tarie in egalitatea rasiala, iar pe langa spectacolele sale de dans, a desfasurat si anumite activitati de sustinere a drepturilor civile universale.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Cavalerul d’Eon (1728-1810) - Oricat de ciudat ar parea sa includem un barbat printre cele mai controversate personaje feminine ale spionajului, multi dintre istoricii lumii au facut-o deja. Daca d'Eon a fost barbat sau femeie??

Multi dintre contemporanii sai habar nu aveau. Atata timp cat a fost in viata, enigma care plutea in jurul sexualitatii sale nu a fost dezlegata. Dupa moarte, prin autopsie s-a constat insa ca era barbat, medicii sustinand ca exista o probabilitate foarte mare ca acesta sa fi suferit de sindromul Kallman, afectiune ce presupune existenta unor organe sexuale nedezvoltate. Doar astfel s-ar putea explica inexistenta parului pe fata, prezent la toti ceilalti reprezentanti masculini.

Charles-Geneviève-Louis-Auguste-André-Thimothée d’Eon de Beaumont a intretinut ambiguitatea care plutea in jurul statutului sau sexual. Jumatate din viata sa, el insusi a sustinut ca este femeie. Stapanind la perfectie arta disimularii, statutul de femeie i-a convenit de minune acestuia in activitatile sale de spionaj. Sarmul, inteligenta si memoria sa sclipitoare, precum si cunoasterea mai multor limbi straine l-au ajutat sa devina spion/a in slujba regilor Ludovic XV. Culegand informatii extrem de utile pentru rege, interesanta si extravaganta “doamna” a patruns in cercurile cele mai inalte din Rusia, Franta si Anglia. Fascinant, nu-i asa?

Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri