Nu este deloc usor de fii spion si mai ales unul bun. Atractivitatea sau un fizic placut nu sunt deloc suficiente in lumea femeilor spion. Alte trasaturi precum puterea de intuitie extraordinara, inteligenta, capacitatea de disimulare, viclenia si mai mult decat curaj nu pot lipsi din lista calitatilor necesare unui spion adevarat. Si indraznesc sa adaug si puterea de seductia... caci multe din femeile care au contribuit la scrierea istoriei au apelat la aceasta arma. Poate ca si cea mai puternica!... Va prezentam cateva dintre cele mai controversate figuri feminine din istoria spionajului, care s-au folosit cu succes de inteligenta si farmecul lor feminin pentru a schimba istoria.

Anne Marie Lesser – Pare mai mult o legenda decat un personaj real, iar multi sunt de parere ca Anne Marie Lesser ar fi de fapt Elisabeth Schragmuller. Este insa o figura feminina care a starnit admiratie si multe aplauze datorita inteligentei neobisnuite si a farmecului sau pe care le-a dedicat unei activitati intense de spion militar german in timpul primului razboi mondial. Dintre toate misiunile sale, cea desfasurata in Belgia a ramas intiparita in istoria spionajului. La ce metode de obtinere a informatiilor apela Marie Lesser sau Mademoiselle Docteur, cum i se mai spunea?

Trimisa in Belgia in scopul procurarii de informatii despre structurile de canale si despre defensiva orasului Liege, seducatoarea spioana s-a folosit de avantajele frumusetii sale fizice pentru a-l seduce pe Rene Austin, un remarcabil locotent. Se spune ca informatiile pe care a reusit sa le adune in timpul neobisnuitei sale povesti de dragoste au inlesnit patrunderea trupelor germane in Liege. Dintr-o pura intamplare, a fost prinsa de iubitul sau sustragand informatii despre tunurile armatei sale, insa prin ingeniozitate a reusit sa scape de moarte. Cu o indemanare diabolica si o iscusinta iesita din comun, Anne Marie s-a achitat onorabil de indatoririle sale de spion si in Franta, manipuland si pacalind personalitati influente ale armatei franceze.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. De ce jantele sunt la fel de importante ca și anvelopele: 3 motive Cele mai bune căști pentru momentul tău cu tine Cele mai bune căști pentru momentul tău cu tine

Josephine Baker -Dansatoare exotica si o femeie cunoscuta in istorie pentru senzualitatea si frumusetea sa neobisnuita, Josephine Baker este una dintre femeile care si-a pus atuurile femininatii sale in slujba spionajului.

Fugita de acasa la varsta de 13 ani, Josephine Baker s-a casatorit la varsta de 15 ani cu Willie Baker al carui nume l-a purtat intreaga viata in ciuda celor inca 5 casatorii ale sale. Gratie directorului artistic de la Folies Bergere care i-a remarcat talentele sale artistice si capacitatea de a starni admiratia barbatilor, aceasta a devenit in scurt timp una dintre cele mai celebre dansatoare ale Parisului dar si ale Europei.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri